Nekuřák byl vyhozen z práce kvůli nekouření

12 komentářů

mr.socka
17. listopadu • 13:18

sissi: a nejsi ty nahodou trosku workoholik? zkus si to spocitat, kdyz nechas kuraky kourit kazdou hodinu (jako, ze to dost z nich potrebuje) je to 8*5min=40min. proc by potom meli brat stejny penize jako ty, co rauchpauzy nemaj, koureni je jejich zlozvik a ne vyhoda. a navic, snad existujou poledni prestavky, ne? a kdyz to nevydrzi, at si kouri denne klidne hodinu, ale pak at si to nadelaj, nebo at berou min. jak uz zpival landa v orliku: NA VSECHNY JEDEN METR VEMTE...

Van Gogh
16. prosince • 8:05

Kuřáci kuřte co nejvíc. Oddálíte krach důchodového systému.

Sissi
13. listopadu • 16:45

Eva: Jak už jsem psala v minulém příspěvku : Nekouřím. Ale tady snad šlo o to, že NEKUŘÁCI nemají pauzy, ne? A já tvrdím, že mají, jenom se v nich nesmí bezcílně špacírovat po ulicích a to je snad v pořádku, ne? Kuřáci by se taky po ulicích nešpacírovali, kdyby jim bylo dovoleno kouřit na pracovišti. Chcete čistý vzduch? Tak budete muset skousnout, že kolega kuřák má o pár přestávek víc, to je celé.

Eva
12. listopadu • 17:30

Sissi, děkujeme za tvou velkorysost. Takže, ty si jdeš zakouřit místo záchodu???? A nebo je to tak, že jdeš na záchod a teprve pak si zakouřit?????????

Vela
12. listopadu • 17:18

Všichni kuřáci!: takže vy se tady oháníte tím, že mi nebereme ohled, že my nemáme právo na přestávku, když vy si ji klidně můžete udělat... Copak na tom záleží, k jakému pohovu si přestávku vyberu? Trapný argument, že mi nekouříme, tak ji nepotřebujeme - vy si jdete prohulit mozek, my potřebuje čerstvý vzduch, něco jiného, jen kdybychom měli někde postát. To, že kouříte jste si vybrali sami, tzn. Váš problém. Naopak mám pocit, že kuřáci neberou ohledy na nás nekuřáky: Teď nemyslím jen to, že s odporem musím čichat každé ráno na zastávce zástupy s páchnoucí cigaretou, že na diskoteku se neda jit bez toho, že vyjdu jako uzenka, ale i fakt, že my - pasivní kuřáci trpíme díky vám zdravotně. Také když jdu do restaurace a objednám si jídlo, musím překousnout to, že mi všichni čadí do obličeje a já už zhnuseně dojídám jídlo. Kuřák si klidně zapálí i v prostorech pro nekuřáky, jako minule v pizzerii - parta učitelek, která si vyšla a klidně hulily v prostorech pro kuřáky.

Sissi
10. listopadu • 15:11

Kaca: Na záchod si snad odskočit můžete, ne?

Kaca
9. listopadu • 22:44

Lide by se meli zamyslet nad tim, jak kuraci chodi kazdou hodinu kourit a delaji si prestavky, kdezto nekuraci tak caste prestavky nemaji a musi pracovat

Pavlina
9. listopadu • 2:09

V zivote se deji ruzne blbosti, proc ne tato. Klidne tomu verim.Sama jsem nekuracka, ale kuraky toleruji,manzel tez kouri.Akorat mi kour nefouka zrovna pod nos. S tou praci je to vselijake. Kdyz si spolupracovnik zapali parkrat, da se to snest. Mela jsem kolegyni a ta opravdu zapalovala jednu od druhe a sedela primo vedle mne. Mely jsme srazene stoly u sebe. Po 8.5 hodinach jsem byla tak precouzena a oci mne palily, jako bych sedela cely den v putice. To je pak opravdu neprijemne.Vsechno na me bylo prosmrdene, vlasy,obleceni a kdyz jsem prisla domu, deti komentovaly, ze smrdim kourem. Myslim,ze trocha oboustranneho ohledu neskodi.Mluvim o dobe,kdy zadne zakazy koureni v praci neexistovaly.Chce to trochu ohleduplnosti. Moje maminka kourila 40 let, az kdyz byla nemocna a nemohla na nohy, tak prestala ze dne na den. Ja se sestrou nekourime, ale nase deticky, aniz by mely doma priklad koureji. Vzdy kazda druha generace kouri. Je to zajimave, ale funguje to uz nekolik generaci. Cim vice se neco zakazuje, tim spise to lide provadeji, ale myslim,ze je to kazdeho vec.Kazdy na to prijde, az kdyz je tezce nemocen a to uz je zpravidla pozde.

Sissi
8. listopadu • 22:15

Konečně došlo i na nekuřáky. Budou protestovat, že mu kouření vadí a když pak zaměstnavatel vykáže kuřáky ven, budou se chodit špacírovat s nimi? To tak.
Jsem nekuřačka, ale kouření mi nevadí, proč taky?

Mr.Rubens
8. listopadu • 17:17

A já si pěkně kouřím, doutníček je doutníček ... MLASK. A vážně mi lezou na nervy ty demonstrativní hysterické projevy "nekuřáků".

Kuliferda
8. listopadu • 10:12

Ruku na srdce - i kdyby v nejake firme platila tak idiotska narizeni (tomu snad i verim - v nasi firme se najdou jeste mene uveritelna) - je mozne nekoho na hodinu vyhodit za to, ze se na kratkou dobu behem pracovni doby vzdalil ze sve kancelare? Kdo by vydrzel v takove spolecnosti, pod takovym stresem a s vedomim toho, ze muze byt za sebemensi prohresek okamzite vyhozen z prace? Mozna, ze ten nizozemsky mladik mel i jine prohresky nez tento drobny, proto jeho nadrizeny vyuzil teto situace jako zaminky.

Daisy
8. listopadu • 8:17

Tak muím říct, že poslední kapka k méhu rozhodnutí nekouřit byl právě zákaz kouření všude u nás ve firmě, a potupné postávání někde v koutku nebo v zákoutí bylo pro mne velmi ponižující.
Nekouřím tři měsíce, chuň mámpořád, ale díky tomu, že nesmím, tak nekouřím...Stejně si ale myslím, že mnohem lepší by bylo, kdbych nechtěla - ne nemohla....

Doporučujeme

Články odjinud