NELA (40): Můj manžel je nesnesitelný, připravil mě o přátele i rodinu

16 komentářů

SandraN
6. února • 18:21

Kde je psáno, že pan Arogantní bude úspěšným podnikatelem do konce života?
Jak byly děti vychovávány doteď, když se dovedly tak pokazit za pouhé dva roky?
Co je pro paní důležitější? To, že má dneska její muž prachy a nebo to, že s ní jedná jako s méněcennou? Pokud prachy, pak ať mlčí a schovává si je stranou. Budou se jednou hodit.
Je možné, že i ten nejprostší dělník, když ho postavíte k manuální práci, strčí milého pana podnikatele do kapsy svou zručností. To musí být život, být denně ponižovaná a koukat, jak si pan manžel přetváří děti podle svého pokřiveného obrazu. Každá práce je potřebná. A každý by si měl vyzkoušet, za nízký plat se dřít a makat jako šroub.
Asi bych mu řekla, jo, máš pravdu, jsem dočista k ničemu. A proto ode dneška musím taky budovat kariéru, abych se ti miláčku vyrovnala. A doma bych na nic nesáhla. Ať si rodinka, která pohrdá manuální prací a lidmi, co jim nejdou pod nos, myje záchod, vaří a uklízí sama. Pak se uvidí, kdo je tak blbý, že bez opovrhované maminky půjde do práce zmačkaný, jakoby v těch hadrech spal. A že si rodinka zaplatí služku? Jestliže se k ní jako ke služce bude chovat, kdo s nimi i přes naši nezaměstnanost vydrží? Nechala bych mu děti a šla. Budovat tu kariéru. Když bude paní pracovat, vždycky se uživí. Jen musí slevit z nároků a nebydlet ve drahém velkoměstě.

helza
6. února • 19:43

@SandraN: Nedovedu si představit, že by jakákoliv normální žena byla schopna odejít a nechat děti chlapovi, o němž není přesvědčena, že je jako rodič naprosto dokonalý, natož je nechat chlapovi, o němž už ví, že má sociopatické rysy. Žena v situaci Nely řeší jediné - jak zachránit děti.

Elynor
6. února • 21:20

@helza: Kdyby se měly nechávat děti jen naprosto dokonalým rodičům, tak už lidstvo vymřelo. Dokonalý rodič není nikdo, maximálně si to někdo sám o sobě může myslet, ale takovému bych právě proto nesvěřila ani betonové schody. A co by se asi tak mělo stát s dětmi nedokonalých rodičů? Nemělo by se vůbec těm nedokonalým zatrhnout rozmnožování? Neříkal on něco takového podobného Hitler? Nevybírali se dokonalí rodičové pro program Lebensborn? Asi bych byla opatrná s požadavky na dokonalost. No a představa, že muž může dostat děti do své péče jen s pomocí úplatků, jak jsi psala níže, to taky není moc pěkné. To bych si musela myslet škaredé věci o pojetí spravedlnosti, kdyby tomu tak bylo. Ostatně tyhle děti z článku to nevyhrály ani s matkou, co si budeme povídat. Píšeš, že otec jim nedává dobrý vzor. Matka snad ano? Ehm, no...

Mata69
6. února • 20:25

@helza: No, zrovna Nela vůbec neřeší jak zachránit děti. A zatím jí ani nenapadlo zachraňovat sebe.

Rambíša
5. února • 18:41

Hmmm,pěkné plány,škoda,že paní je jen vymyšlená.....

Noral
5. února • 18:44

@Rambíša: A proč si myslíte že je paní vymyšlená?

Elynor
4. února • 18:39

Dneska lidi asi málo čtou knihy, nebo nemají fantazii. Vždyť je tolik možností. Uvařit mu houbovej guláš, například (vhodné druhy hub poradím soukromě). Nenápadně upustit fén do vany, když se pán koupe. Dát na sociální sítě jeho hanbatou fotku v nějaké vkusné fotomontáži, aby ho to nenávratně společensky vyřadilo. Převzít kontrolu nad jeho firmou prostřednictvím třetích osob. Šikovně zavraždit jeho největšího obchodního konkurenta a pak nedosvědčit manželovi alibi. Nechat ho unést albánským gangem. Prodat ho jako bojovníka islámskému státu. Přeříznout v autě tu správnou hadičku. Vyrobit bombu z trubky dle návodu na internetu, je to snadné, chce to jen trošku šikovnosti a domácí nářadí. Poslat mu do firmy kontrolu z finančního, živnostenského, z hygieny, bezpečnosti práce, inspektorátu práce, ČOI, potravinářskou inspekci, imigrační, celníky a policii ČR, to by bylo, aby ho nekleplo. Na dovolené u moře nalákat žraloky...

Mata69
5. února • 12:27

@Elynor: Bohužel fén hozený do vany nefunguje...vyhodí to akorát tak jistič 8-) Ale jinak nápady dobrý :-D

Rambíša
4. února • 17:25

Snad jedině čekat,až si pán najde nějakou milenku,a pak se s ním rozvést,vše si pojistit nejlepšími advokáty. Já bych asi pánovi umístila ránu do kebule,nějak nenápadně,možná by se otřesem mohl trošku vzpamatovat. Takovým buranům přeji run na burze,krach firem po několika požárech,vši a neštovice.Až by z něj byl omolousaný bezďák,tak by viděl život konečně takový jaký je,a ne pozlátko a snobismus a namyšlenost!

helza
4. února • 17:55

@Rambíša: :-D :-D Miluju tě :-)

Noral
4. února • 15:35

Mám příbuznou,která si před lety vzala pána s titulem ing.paní byla sekretářka.Už na svatbě jsme od pana ing.slyšeli posměšné a pohrdavé řeči o moravácích,buranech,co dávají jíšku do zelí,jsou nemožní nevzdělanci apod.
Léta běžela a pán si manželku přetvořil k obrazu svému,deptal ji,ponižoval,paní aby mohla jednou dvakrát za rok navštívit svou sestru a matku,musela lhát že jede ke kamarádce nebo plavat.Idiotské názory pana ing.dopadly na celou jeho rodinu i děti.Paní i jedna dcera se vyjadřují pohrdavě o naší rodině jako např,ubozí dělnasi a pod.její dcera prohlašovala že si nevezme nikoho jiného než lékaře,toho taky dosáhla,ovšem po více jak dvaceti letech pan lékař zjistil že je gay.
Toto píšu proto abych ukázala na příkladu že takový člověk dokáže zničit morálně své děti,zdeptat manželku,vychovat z dětí spratky kteří si neváží lidského života,lidí kteří pracují manuálně.

Elynor
4. února • 13:40

Taky to moc nechápu. Jestli jí vadí, že k nim nechodí návštěvy, viz komentář pana Karla, nechť dotyčná chodí na ty návštěvy a schůzky jinam a bez manžela. Jestli sama nikam nesmí, má horší problém. Jestli se už s ní nikdo nechce bavit ani jinde a bez manžela, tak asi má ona na situaci taky svůj díl. Podivné je, že by se měla ta situace radikálně změnit během pouhých posledních dvou let. Málokdo se stane "úspěšným podnikatelem" ze dne na den a zdaleka ne každý obratem taky změní povahu a přístup ke zbytku světa. S pánem to muselo být podobné už dříve, nesváděla bych to na úspěchy v podnikání, spíš má prostě takovou povahu a čím je starší, tím razantněji se to projevuje. Úspěch to mohl podpořit, ale jistě není jedinou příčinou. No a jestli chce paní rozvod, tak teda nemá moc šancí. Práce asi nic moc výdělečná, pochybuju, že paní tuší, kam by se odstěhovala, no a děti už nebudou malé, když mají takové hlášky, budou to nejméně puberťáci ve věku nějakých - náct. A ti už se mohou rozhodnout, že nepůjdou s matkou louskat šváby do nějakého ajnclíku v podnájmu, a že radši zůstanou s tím úspěšným otcem. Takže kdyby se paní skutečně chtěla rozvést, musela by napřed začít něco pro to dělat. To nejspíš ví, a moc se jí do toho nechce, dalo by to práci a námahu, a výsledek ve hvězdách, tak aspoň brblá na internetu.

helza
4. února • 14:36

@Elynor: Máš pravdu. I Nela vlastně píše, že byl takový už před svatbou, ale věkem a úspěchy v práci to vygradovalo. A obávám se, že to současné ponižování může nenápadně přerůst v týrání, psychické, fyzické a nakonec i dětí. Že už je to teď na hraně. Máš pravdu i v tom, že její situace nemá dobré řešení, pouze to méně, či více zlé. Já považuju "útěk z klece" za jediné a já osobně bych rychle utíkala, protože to bude čím dál tím horší. Možná by to pomohlo všem. Jí dětem i jejímu muži. Přinejmenším by mu dockvaklo, že peníze a majetek nejsou vždycky všechno. A kdyby nedocvaklo, tím lépe by udělala že od něj odešla. Asi by měla ale nejprve přece jenom navštívit nějakou poradnu, protože to pro ni bude těžký úkol. A měla by se sejít s rodinou, možná bude její pomoc v začátku potřebovat.

helza
4. února • 13:05

Souhlasím s Matou i s Karlem. Pro mne osobně by ale byl pádným důvodem k rozvodu a vůbec bych neváhala, vzor, jakým je její muž pro děti. Pokud se ale takto rozhodne, bude to mít velice těžké, protože manžel možná bude o děti usilovat a možná k tomu, aby je získal, použije peníze. Přesto bych do toho šla co nejřív. Jinak z dětí vyrostou stejní asociálové, jako je on. Komfort a majetek jsou jenom pitomé kulisy, zlatá klec, když nevytvářejí laskavý a pokojný domov. Když otec není "bránou do světa", kterou má být, ale před světem zamčenými vraty. Paní Nelo, když zůstanete, máte jistotu, že vaše děti budou jednou pohrdat celým světem i vámi a že budou stejní, jako váš muž. Vy máte možnost je zachránit. A i kdyby přeci jenom váš manžel bojoval o děti a boj díky úplatkům vyhrál, horší už to nebude. Ale jedině rozvodem získáte naději, že to bude lepší. Držím vám palce.

Mata69
4. února • 11:12

Tak jestli je paní milejší "jistý" komfort a pohodlí a nevadí jí až tolik, že jí manžel ponižuje, že pro něj není rovnocenná partnerka - tak co chce řešit?
Tady nejde o to, že odehnal všechny její přátele a rodinu, tady jde o to, že se stejným způsobem chová i k ní samé. A to je to hlavní, co by jí mělo vadit. Ale asi radši si pracuje "z domu jen tak pro zábavu" a má svůj přepych a pohodlí.

Karel2529
4. února • 10:05

Paní Nela není schopna zvednou zadek a někam jít sama? Tomuto příběhu vůbec nerozumím. Je psaný, jakoby všichni ti lidé museli jen chodit k nim, navíc jen když je její manžel doma. S kamarádkami může jít do kavárny. Rodiče může navštívit u nich. Pokud paní Nela nikam chodit sama nesmí, to už je na ní, co vše je ochotna snášet pro peníze.

Doporučujeme

Články odjinud