Německý cukrář vaří omlazovací čokoládu

26. 8. 2003
Německý cukrář vaří omlazovací čokoládu
Nejen dobrou náladu, ale také stálé mládí slibuje tabulka tmavé čokolády, kterou připravuje cukrář Adolf Andersen v Německu. Přesnou recepturu čokolády Felice samozřejmě odmítá komukoli prozradit.

Cukrář však vděčí za vynález také svému příteli doktoru Michaelovi Kentzemu z Institutu pro medicínu prevence stárnutí. Tajemství zřejmě netkví pouze v tom, že do čokolády dává pravé černé kakao, mango a sójové mléko.

"Hořká čokoláda obsahuje třikrát více kakaa než čokoláda mléčná, takže množství fenyletylaminu a polyfenolu je mnohem vyšší. První z těchto dvou látek zvyšuje srdeční činnost a je zodpovědná za příjemné pocity. V těle se přitom zvyšuje hladina serotoninu, dopaminu a noradrenalinu, takže se cítíte šťastní a veselí. Polyfenol naopak chrání buňky před volnými radikály. Pak je tam sójové mléko, které vedle zmírňování menstruačních obtíží u žen zlepšuje kondici pokožky a chrání mužskou prostatu před vznikem obtíží. Mango obsahuje enzymy aktivující metabolismus a mírní záněty," prozradil tajemství omlazující čokolády doktor Kentze.

Ačkoli je čokoláda skoro zázračná, není samospasitelná. Jak autoři této zdravé čokolády sami uvádějí, účinky nové laskominy můžete ocenit jen tehdy, budete-li žít alespoň trochu střídmě a zdravě. Hýření a nezdravý životní styl nemůže ani nová čokoláda napravit, stejně jako neubere kilogramy lidem s nadváhou. (Plus)

Témata článku:   

Komentáře Zobrazit celou diskuzi

Přečtěte si také

Horoskopy

Určitě si dnes dávejte pozor na podepisování smluv, ve kterých může být zakleto čertovo kopýtko, kterého si na první pohled nevšimnete. Kvůli tomu může vzniknout nečekaný finanční problém.…

Nejčtenější články