Steak z lososa s letním salátem
4 porce, příprava: 20 minut
4 steaky z lososa, sůl a pepř, olivový olej, 8–10 cherry rajčátek, hrst řeřichy a listové petržele, 2 šalotky, 70 g zelených oliv, 1 stonek řapíkatého celeru, 2 hrsti cukrových hráškových lusků, 4 lžíce bílých fazolí v nálevu
Rybu ze všech stran osolte, opepřete a potřete olivovým olejem. Pak ji opečte na grilu, z každé strany 3 až 4 minuty, záleží na tloušťce masa.
Podávejte s připraveným salátem: Rajčátka překrojte na poloviny, petržel a řeřichu nasekejte, šalotky, olivy a řapíkatý celer nakrájejte najemno. Vše smíchejte s lusky, fazolemi a trochou olivového oleje.
Salát s grilovaným krůtím masem
4 porce, příprava: 25 minut
150 g jahod, 1 žlutý meloun, 1 mango, 2 hrsti nesolených pistácií, směs zelených salátů (listová petržel, frisée, rukola), 800 g krůtích prsou, olivový olej, sůl a pepř, 4 lžíce petrželového pesta, 2 limetky
Jahody nakrájejte na poloviny, meloun na plátky a mango na kostky. Pak ovoce smíchejte s pistáciemi. Saláty smíchejte dohromady. Krůtí prsa naporcujte na 4 plátky, potřete je olivovým olejem, osolte a opepřete. Pak maso opečte na grilu a hotové je filírujte. Podávejte s hromádkou zelených salátů, ovocem a zakápnuté petrželovým pestem. Na talíři by na dochucení neměla chybět ani půlka limetky.
Tygří krevety na grilu
4 porce, příprava: 15 minut
12 tygřích krevet, 4 mušle svatého Jakuba, 12 plátků krůtí šunky, 150 g brokolice, 4 plátky pita chleba, 4 hrsti řeřichy, hrst baby špenátu, 4 lžíce bylinkové zálivky, mlýnky se solí a pepřem, 2 citrony
Krevety napíchejte s kousky mušlí a krůtí šunkou na špejle a opečte je na grilu dozlatova. Brokolici povařte v osolené vodě a nasekejte. Na polovinu pita chleba dejte směs řeřichy a špenátu promíchanou s trochou bylinkové zálivky. Chléb přelomte a překlopte. Špízy vložte do připravených sendvičů, posypte brokolicí a podávejte. Na stole by neměly chybět sůl, pepř a citrony na dochucení.
Špagety s grilovanou cuketou a sýry
4 porce, příprava: 25 minut
1 větší cuketa, sůl a pepř, nakládané kukuřičky, 400 g špaget, olivový olej, 100 g gorgonzoly, hrst vlašských ořechů, 4 mozzarelly, 4 lžíce crème fraîche, 100 g strouhaného parmazánu
Cuketu podélně nakrájejte na tenké plátky, osolte ji a nechte chvíli vypotit. Pak ji otřete ubrouskem a dejte spolu s kukuřičkami ogrilovat. Uvařte špagety podle návodu na obalu. Těstoviny promíchejte s trochou olivového oleje a podávejte s grilovanou zeleninou, na kousky pokrájenou gorgonzolou a nasekanými ořechy. Navrch každé porce položte na plátky nakrájenou mozzarellu, ozdobte ji lžící crème fraîche a vše posypejte parmazánem.