Nepřehlédnutelné zimní účesy

Nepřehlédnutelné zimní účesy

Stejně jak jsou zimní dny chladně drsné a smyslně temné, tak i zimní účesy se přizpůsobují těmto jevům a mění se z romanticky rozevlátých pramenů na jasně dané, sexy a tajemné kreace. Pryč s uvolněností, nastává čas na náročnou ženskost.

Kolekce trendových účesů Essential Looks značky Schwarzkopf Professional desátým rokem přetváří vlasové kreace z módních přehlídek do nositelných a přitom stále vysoce aktuálních účesů. Kadeřníci z celého světa se pravidelně účastní významných přehlídek na obou březích Atlantiku, aby poté společně vytvořili linii, které bude po celou sezónu určovat hlavní módní trendy v účesové tvorbě. Stejně jako módní oblečení, tak i tyto účesy umožňují výběr stylu, který přesně sedí jednotlivých zákaznicích.

„Essential Looks představují náš trvalý závazek ke kadeřníkům po celém světě, kterým poskytujeme nejmódnější styly. Kolekci jsme vytvořili s vědomím, že rok 111. výročí vzniku Schwarzkopf Professional bude naším nejlepším. Kolekce 111 Edition: Part 2 vytvořené pro Essential Looks obsahuje čtyři naprosto odlišné styly. Každý si tak najde to, co mu nejvíce sluší a vyhovuje,” říká kreativní ředitel Schwarzkopf Professional Essential Looks Steve Hogan.

Zimní kolekce je přímo nabyta nepředvídatelnou erotikou, výbušnou smyslností a to vše při zachování nositelnosti a elegance, kterou můžete směle nosit každý den. V aktuální linii najdete ten správný styl, který vystihne vaši osobnost i způsob, jakým se oblékáte a ve kterém se cítíte atraktivní a krásná.

Romantika 40. let

Jen těžko byste hledali něco klasičtějšího než styl 40. let, jehož druhá polovina předurčila oblékání i způsob života na další desetiletí. Skládané vlny, mikáda, výrazné odstíny, prostě vše, co vybočuje z každodenní nudy a šedi běžného života. Není náhodou, že právě tato doba proslavila jednoho z nejslavnější návrhářů 20. století Christiana Diora, který s maximální pečlivostí dbal na zachování ženskosti a vyšší elegance. Vlasy čerpající z toho období nepůsobí ani v našem století nikterak staře a nemoderně. Nejedná se pochopitelně jen o mikádo ze skládaných vln, ale také vyčesané drboly a foukané kadeře, nově v asymetrickém tvaru. Barvy jsou jemné a romanticky laďěné do višňově červeného odstínu bohaté kávy espreso a blond odstínu barové zpěvačky. To je romantika, za kterou se téměř vyplatí bojovat.

Ostrá osmdesátá

Návrat 80. let není žádnou novinkou, tento trend se objevil již minulou sezónu, dnes je však ještě více výrazný a vypilovaný do naprosté dokonalosti. Velká ramena, zlaté masivní šperky, požitkářství do poslední kapky. Rozmach ekonomiky sebou přinesl také nákupní horečku a heslo „méně je více“ zcela pozbylo svou platnost. Provedení je vším pro tento vzhled, takže není překvapením, že pokud jde o účesy, jedná se o ultra zářivé barvy a třpyt, jakoby permanentně ozářený světlem reflektorů. Styl odkazuje na 80. léta – zakulacené mikádo, vlnky a vlny, ale v aktuálním a moderním tvaru a střihu. Stylisticky řečeno, desetiletí dekadence je zpět.

Experimentální tvary

Anarchie, extravagance, rebelská rafinovanost definuje třetí trend pro zimní sezónu. Základní prvky „Out of Shape“ jsou vícerozměrné zakuklené tvary, velké siluety, odkaz na novou vlnu a experimentální barvy. Rafinované tvarování zakuklené siluety a syntetické barvy dodávají stylu avantgardní dojem. Trend inspirovaný novou vlnou se vyznačuje pevnými liniemi a stíráním rozdílů mezi pohlavím. Barvy jsou rovněž anarchické (dva odstíny blond, té nejbělejší z bílých a rebelsky rudé barvy) vzbuzující kontrastní zmatek mezi prodlouženými klíny, vyřezaným žebrováním až po účesy téměř typu mohykán (číro). Perfektní kombinace rafinovanosti spolu s intelektuálním pojetím.

Sexy domina

Základ celého vzhledu tvoří jednoznačně síla, tvrdost a dominance, čemuž nahrává černá kůže, kovové detaily a temná smyslnost. „The Dark Amazons“ hledá inspiraci ve sci-fi filmech jako Blade Runner či Mad Max a u návrhářů, kterým není cizí experimentální extravagance a odvážný sex-appeal. Představte si úzké večerní šaty od Roberta Cavalliho či kožené oblečení Husseina Chalayana. Vlasy jsou jednoznačně rovné s přesnými střihy a ostrými zářezy, nebo vyčesané nahoru tak, že připomínají pokrývku hlavy. Barvy podvědomě vyhledávají rozpor. Ostré blond barvy křičí mezi rušivými odstíny černé nebo inkoustově nachové.

foto: archiv Schwarzkopf

Doporučujeme

Články odjinud