Nepřekyselujte si organismus, pijte živou vodu

Nepřekyselujte si organismus, pijte živou vodu

V poslední době se velmi často řeší, co jíme a jaké je složení potravin. Méně se ale věnujeme kvalitě vody. Přitom voda je alfou a omegou pro naše tělo a má nesporný vliv na detoxikaci organismu od kyselin a dalších škodlivin. Jak si nepřekyselovat organismus a jak na úpravu vody?

pH a překyselování organismu

Překyselování organismu je v posledních letech často spojováno se životním stylem, stresem a nevhodně voleným jídelníčkem. Na organismus mají ale velmi významný vliv také tekutiny, které konzumujeme. Ochucené minerální vody, limonády plné cukru a alkoholické nápoje tělu vůbec neprospívají. Naopak mu škodí. Je-li prostředí organismu kyselé, vytváří přátelské podmínky pro viry a bakterie, které se pak rozmnožují a bují v našem těle.

Kyselé prostředí organismu napomáhá také ukládání tuků kolem životně důležitých orgánů, které je chrání před škodlivým vlivem kyselin – překyselování organismu má vliv na tloustnutí. S tím, jak se bakterie a viry v našem těle množí, pociťujeme nedostatek energie, jsme často nemocní nebo nás trápí bolesti.

Pokud se nepokusíme změnit kyselost svého organismu, může se situace ještě zhoršit. Viry a bakterie mohou vyvolat závažná onemocnění. Vhodnou prevencí jak zvyšovat pH organismu by měl být pravidelný příjem zásadité vody s pH 8 a vyšším, která na sebe dokáže vázat kyseliny a vyprovodit je z organismu ven.

Důkazem důležitosti pH v lidském těle je i fakt, že pokud organismus není překyselený, pak naše tělo nemohou napadnout některé nebezpečné nemoci, jako například rakovina nebo cukrovka.

Jakou vodu pít?

Otázkou je, po které vodě sáhnout – balená, nebo kohoutková? U balené vody nebudete mít nikdy jistotu, čím si za svůj život prošla – jak dlouho ležela ve skladu, svítilo na ní slunce apod. Na druhé straně kohoutková prochází důkladnými laboratorními kontrolami a většinou má pro tělo příznivější pH. Vodu z vodovodu si ale můžete také zkazit sami, a to (ne)kvalitou vašich vodovodních trubek za vodoměrem. Stoprocentně kvalitní vodu získáte dodatečnou filtrací kohoutkové vody.

Filtrujte kohoutkovou

Můžete sáhnout po několika řešeních, která dokáží vylepšit chuť vody, zbavit ji zápachu a zdraví škodlivých látek. Většina současných filtrů je postavena na principu aktivního uhlí, které vodu zbaví například zápachu, těžkých kovů nebo chlóru. Asi nejznámějším řešením jsou filtrační konvice či jejich alternativy v podobě PET lahví s filtrem. Konvice i PET láhve zajistí základní úpravu, ale již nedokáží vodu zbavit například pesticidů, dusičnanů či sulfidů, které nejsou pro lidský organismus zdraví přínosné. Filtrační konvice také neumí upravit pH vody a přefiltrovaná voda si uchovává původní pH.

Ideálním řešením úpravy kohoutkové vody jsou přístroje, které vyrábějí takzvanou živou vodu. Živá voda je zásaditá a napomáhá tělu zbavovat se přebytečných kyselin. Tyto přístroje (ionizátory) již dokáží upravovat pH.

Ionizační jednotky jsou novým trendem, fungují na základě elektrochemické reakce a filtrace. Jsou známy také jako elektrolytická vodní zařízení, přístroje na ionizaci vody nebo přístroje na výrobu zásadité vody. Také se jim říká přístroje na živou vodu.

Doporučujeme

Články odjinud