Nepřekyselujte si organismus, pijte živou vodu

8. 11. 2012
Nepřekyselujte si organismus, pijte živou vodu
V poslední době se velmi často řeší, co jíme a jaké je složení potravin. Méně se ale věnujeme kvalitě vody. Přitom voda je alfou a omegou pro naše tělo a má nesporný vliv na detoxikaci organismu od kyselin a dalších škodlivin. Jak si nepřekyselovat organismus a jak na úpravu vody?

pH a překyselování organismu

Překyselování organismu je v posledních letech často spojováno se životním stylem, stresem a nevhodně voleným jídelníčkem. Na organismus mají ale velmi významný vliv také tekutiny, které konzumujeme. Ochucené minerální vody, limonády plné cukru a alkoholické nápoje tělu vůbec neprospívají. Naopak mu škodí. Je-li prostředí organismu kyselé, vytváří přátelské podmínky pro viry a bakterie, které se pak rozmnožují a bují v našem těle.

Kyselé prostředí organismu napomáhá také ukládání tuků kolem životně důležitých orgánů, které je chrání před škodlivým vlivem kyselin – překyselování organismu má vliv na tloustnutí. S tím, jak se bakterie a viry v našem těle množí, pociťujeme nedostatek energie, jsme často nemocní nebo nás trápí bolesti.

Pokud se nepokusíme změnit kyselost svého organismu, může se situace ještě zhoršit. Viry a bakterie mohou vyvolat závažná onemocnění. Vhodnou prevencí jak zvyšovat pH organismu by měl být pravidelný příjem zásadité vody s pH 8 a vyšším, která na sebe dokáže vázat kyseliny a vyprovodit je z organismu ven.

Důkazem důležitosti pH v lidském těle je i fakt, že pokud organismus není překyselený, pak naše tělo nemohou napadnout některé nebezpečné nemoci, jako například rakovina nebo cukrovka.

Jakou vodu pít?

Otázkou je, po které vodě sáhnout – balená, nebo kohoutková? U balené vody nebudete mít nikdy jistotu, čím si za svůj život prošla – jak dlouho ležela ve skladu, svítilo na ní slunce apod. Na druhé straně kohoutková prochází důkladnými laboratorními kontrolami a většinou má pro tělo příznivější pH. Vodu z vodovodu si ale můžete také zkazit sami, a to (ne)kvalitou vašich vodovodních trubek za vodoměrem. Stoprocentně kvalitní vodu získáte dodatečnou filtrací kohoutkové vody.

Filtrujte kohoutkovou

Můžete sáhnout po několika řešeních, která dokáží vylepšit chuť vody, zbavit ji zápachu a zdraví škodlivých látek. Většina současných filtrů je postavena na principu aktivního uhlí, které vodu zbaví například zápachu, těžkých kovů nebo chlóru. Asi nejznámějším řešením jsou filtrační konvice či jejich alternativy v podobě PET lahví s filtrem. Konvice i PET láhve zajistí základní úpravu, ale již nedokáží vodu zbavit například pesticidů, dusičnanů či sulfidů, které nejsou pro lidský organismus zdraví přínosné. Filtrační konvice také neumí upravit pH vody a přefiltrovaná voda si uchovává původní pH.

Ideálním řešením úpravy kohoutkové vody jsou přístroje, které vyrábějí takzvanou živou vodu. Živá voda je zásaditá a napomáhá tělu zbavovat se přebytečných kyselin. Tyto přístroje (ionizátory) již dokáží upravovat pH.

Ionizační jednotky jsou novým trendem, fungují na základě elektrochemické reakce a filtrace. Jsou známy také jako elektrolytická vodní zařízení, přístroje na ionizaci vody nebo přístroje na výrobu zásadité vody. Také se jim říká přístroje na živou vodu.

Témata článku:   

Komentáře Zobrazit celou diskuzi

Přečtěte si také

Horoskopy

Pokud máte v plánu důležité jednání, které by mělo být završeno smlouvou, vsaďte právě na dnešní den. Spřízněný Merkur se může parádně vyznamenat. Pozor na období od 16. hodiny, kdy tento…

Nejčtenější články

Články odjinud