Nesebevědomým mužům škodí setkání s krásnou ženou

Nesebevědomým mužům škodí setkání s krásnou ženou

Krásné ženy mohou poškozovat zdraví, varují španělští vědci. Škodí prý všem mužům, kteří se vedle nich cítí nesebevědomě a mají pocit, že je to pro ně příliš dobrá liga.

Podle Španělů se totiž takovým mužům už za pět minut vedle krásné ženy vyloučí do těla obrovské množství hormonu kortizolu, který vážně poškozuje zdraví.

Stresový hormon je dobrý totiž jen v případě krize či nějaké extrémní situace. Jenže při pravidelném vylučování do těla a při dlouhodobém působení je pro zdraví zhoubný.

A zhoubný může být tak u pánů, kteří si nevěří, stýkají se s krásnými ženami a pociťují dlouhodobě stres.

„V této studii jsme předpokládali, že pro většinu mužů bude přítomnost atraktivní ženy navozovat dojem, že mají šanci se dvořit. Zatímco někteří muži se mohou snažit vyhýbat krásným ženám, protože si myslí, že jsou mimo jejich ligu, většina reagovala s obavou a konkurenční hormonální odpovědí. Tato studie ukazuje, že hladina kortizolu u mužů se zvýšila už po pěti minutách společenského styku s mladou atraktivní ženou,“ uvedli autoři z Valencie.

Kortizol v malém množství zvyšuje pozornost, při dlouhodobém působení ale zhoršuje stav srdce a může přispět ke vzniku jeho chorob, k diabetu, vysokému krevnímu tlaku a impotenci.

ČTĚTE TAKÉ:
Žena dostala doživotí za sexuální obtěžování třináctiletého chlapce

Doporučujeme

Články odjinud