13
Fotogalerie

NESTYDATÁ MADONNA: Sexsymbolem v 57 letech. Má právo dělat takové fotky?

Americká zpěvačka Madonna stále vypadá úžasně. Neměla by však přesto ve svém věku spíše pomýšlet na důchod, než aby zásobovala veřejnost stále novými erotickými fotografiemi?

Madonna Louise Veronica Ciccone Ritchie se narodila 16. srpna 1958 v Michiganu. Po otci zdědila italskou krev, po matce má francouzské předky. Její rodina je velmi nábožensky založená a i Madonnina výchova byla vedena v prudérním duchu. Když bylo Madonně pět let, zemřela jí matka. Musela předčasně převzít řadu domácích povinností, navíc se její otec znovu oženil. S macechou si Madonna nikdy neporozuměla. I to byl jeden z důvodů, proč se v roce 1978 s dvaceti osmi dolary v kapse vydala dobýt slávu do New Yorku.

Ze začátku se živila, jak se dalo. Pracovala jako číšnice, prodavačka hamburgerů, striptérka, pózovala pro pánské časopisy Playboy a Penthouse – stydlivá rozhodně nebyla nikdy. Učila se hrát na kytaru, bicí, vystupovala po klubech jako tanečnice a zpěvačka.

Zlom v její kariéře nastal, když v červenci 1983 nahrála první album s názvem Madonna, pro které sama napsala několik písní. Obrovský úspěch se dostavil s albem a singlem Like A Virgin v roce 1984. Následovalo Madonnino první velké turné po Americe.

Madonna velmi důmyslně a systematicky pracovala na své image. Rychle se stala sexsymbolem, bořila tabu prudérní Ameriky, šokovala. Neublížilo jí, ani když se v bulváru objevily její staré fotky z Playboye a Pentahose. Naopak. Co by si nemohl dovolit nikdo jiný, výstřední, talentované a podnikavé divě prošlo bez problémů.

„Mé tělo je pracovní nástroj,“ tvrdila, když jí kritika vyčítala vyzývavost. Madonna je tvrdá a úspěšná obchodnice a vždy uměla dobře prodat, co má. Sex byl výborný obchodní artikl. V říjnu 1992 vydala album s názvem Erotica a fotografickou knihu Sex. Klip Erotica byl tak odvážný, že ho mnohé televize odmítly vysílat. Madonně bylo 34 let.

Nyní je slavné zpěvačce, herečce a producentce 57 let a ze svých erotických výstřelků nijak nepolevila. Na koncertech předvádí snad ještě odvážnější exhibice než dříve, to stejné platí i v oblékání.

Madonna jde s dobou. I ona objevila kouzlo sociálních sítí. Svůj facebook zásobuje často a ráda odvážnými polonahými selfies a komentáři k různým sexuálním tématům.

Madona vypadá sice skvěle, ale neměla by se přesto mírnit? Dá se skutečně být sexsymbolem až do smrti? Nebylo by vhodnější se soustředit spíše třeba na produkční práci nebo přemýšlet o důchodu? Jaký je vás názor? Napište nám?

Výběr z Madoninných odvážných fotek roku 2015 najdete zde:

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Dáma.cz je na facebooku. Přidejte se k nám!

Doporučujeme

Články odjinud