10
Fotogalerie

Netradiční dům na skalním útesu

Máte rádi život ve městě, ale přesto toužíte po domečku v klidném prostředí bez sousedů a rušných ulic? Inspirací by vám mohl být neobvykle umístěný dům manželů Longových, který je momentálně na prodej.

Za unikátním domem vystavěným ve třicátých letech minulého století se musíme vypravit do jihozápadního cípu Anglie, do městečku Newquay. Dům je postaven na žulovém útesu jménem Towan Island v bezprostřední blízkosti moře, které jej v době přílivu zcela obklopuje. S pevninou je spojen pouze třicetimetrovým visutým mostem, který byl postaven již v roce 1901, a který je jedinou soukromou stavbou tohoto druhu v celé Anglii. Sloužil jako spojnice mezi pevninou a ostrůvkem ještě v době, kdy na místě dnešního domu stála čajovna. Most k nemovitosti náleží a je součástí prodeje.

Lord a lady Longovi si domek pořídili pro rekreační účely v roce 2001 za cenu 500.000 liber. Avšak jedinečnost místa, 360 stupňový výhled do všech stran a celodenní, ničím nestíněný svit slunce, způsobily, že se zde manželé usadili natrvalo.

Nyní, po více než deseti letech bydlení, nabídli manželé Longovi svůj třípokojový dům k prodeji. Jako důvod uvedl lord Long jejich pokročilý věk a obavy, že by na vlhké žule kolem domu či na visutém mostě mohli přijít k úrazu. Realitní kancelář dům vyčíslila na 1.250.000 liber.

ČTĚTE TAKÉ:
8 nejzdravějších koření a bylinek na světě

Pracujete rádi na zahrádce? Navštivte web Abecedazahrady.cz


ORBION:
Portál pro cestovatele

Doporučujeme

Články odjinud