Erotické adventní trhy Santa Pauli v Hamburku Foto: iStock

Erotické adventní trhy Santa Pauli v Hamburku Foto: iStock

Erotické adventní trhy Santa Pauli v Hamburku Foto: Profimedia
Erotické adventní trhy Santa Pauli v Hamburku Foto: Profimedia
Plovoucí adventní trhy – Vilshofen an der Donau, Německo  Weihnachtsmarkt Vilshofen/Trivago
Plovoucí adventní trhy – Vilshofen an der Donau, Německo  Weihnachtsmarkt Vilshofen/Trivago
24
Fotogalerie

Netradiční vánoční trhy: Kde si užít erotický, podzemní či světelný advent?

Někdo je miluje, jiný se jim vyhýbá. Pokud patříte do první skupiny a vánoční trhy navštěvujete nejen u nás, ale i v zahraničí, možná byste uvítali změnu. Co takhle navštívit adventní trhy u moře, v jeskyni nebo na nádraží? A jaké překvapení si připravila Praha? Podívejte se na fotky netradičních vánočních trhů!

Vánoční trhy na vodě: Vilshofen an der Donau

Jelikož do Hamburku je to přece jen daleko, možná uvítáte spíš trhy, které jsou téměř za humny. Malé městečko Vilshofen an der Donau nedaleko česko-německo-rakouských hranic se pyšní ojedinělými adventními trhy, které se odehrávají na vodě. Vánoční stánky s dobrotami zde najdete na palubě parníku i na náplavce, kde pak stojí čtyřmi tisíci světýlky a více než 1500 vánočními kouličkami ozdobený stromek. Pohled z druhého břehu je opravdu kouzelný. Trhy se zde konají pouze první tři adventní víkendy.

Kam na nejhezčí vánoční trhy v Evropě? Podívejte se na video:

Pokračování 2 / 7

Vánoční trhy ve čtvrti červených luceren: Hamburk

V Hamburku si místní umí užít advent opravdu netradičně. Zavítáte-li do hamburské čtvrti St. Pauli, které se také říká čtvrť červených luceren vzhledem k velkému počtu vykřičených domů, zažijete vánoční trhy vskutku nevídané. Nesou název Santa Pauli a nacházejí se na slavném bulváru Reeperbahn, jenž je proslavený bujarým nočním životem. Společně s tradičními vánočními dárky zde mohou návštěvníci zakoupit také dárky pro dospělé. Zažijete zde i speciální doprovodný program, jako například travesty show nebo striptýz ve vyhřívaném stanu.

Pokračování 3 / 7

Vánoční trhy v podzemí: Valkenburg aan de Geul

Napadlo by vás vyrazit na adventní trhy do podzemí? I když to tak možná na první dobrou nezní, i takový zážitek má své kouzlo. Pokud ho chcete zažít, vyrazte do holandského města Valkenburg aan de Geul. Právě tady se totiž podzemní vánoční trhy konají, a to hned dva! Gemeentegrot – největší, nejstarší a nejnavštěvovanější podzemní vánoční trh v Evropě na dně známého Caubergu – a Fluweelengrot jsou nádherně vánočně vyzdobené jeskyně, kde najdete spoustu stánků s vánočními produkty a stejně jako kdekoliv jinde můžete ochutnat vánoční speciality. Adventní trhy v podzemí mají navíc jednu velkou výhodu – nehrozí zde, že zmoknete nebo zmrznete!

Pokračování 4 / 7

Vánoční trhy na nádraží: Curych

Zmoknutí a zmrznutí vám nehrozí ani ve Švýcarsku, konkrétně v Curychu. Jeden z největších zastřešených vánočních trhů v Evropě se totiž koná v jedné z hal hlavního vlakového nádraží a je opravdu na co koukat. Svůj sortiment zde nabízí 140 stánků, takže stačí jen vystoupit z vlaku a vůně svařeného vína a blikající vánoční světýlka vás omámí natolik, že možná nádraží ani neopustíte. Vánoční výzdobě v nádražní hale navíc dominuje obří strom ozdobený 7000 třpytivými figurkami z křišťálu Swarovski.

Pokračování 5 / 7

Vánoční trhy u moře: Zadar

Napadlo vás někdy, že zažít advent u moře může také mít svoje kouzlo? Pokud vás tato představa láká, vypravte se za vánočními trhy do Zadaru. V centru si můžete projít nepřeberné množství stánků s vánočním zbožím, ochutnat místní svařené víno i cukroví a další pochutiny a zjistit, jak si adventní čas užívají horkokrevní Chorvaté. Kromě stánkové nabídky si jistě oblíbíte i krásnou vánoční výzdobu v historickém centru města a také možnost toto všechno zažít na břehu Jadranského moře. A až vám půjde adventní veselí na nervy, ubytujte se v hotelu Falkensteiner, kde si můžete vychutnat wellness a spa aktivity. Výhodou vánočních trhů v Zadaru je navíc to, že trvají až do 7. ledna 2023, takže na výlet můžete vyrazit třeba až mezi svátky nebo na silvestra, čímž si nenarušíte předvánoční přípravy a shon.

Pokračování 6 / 7

Světelná vánoční pohádka: Praha

Také Praha může letos nabídnout ojedinělý adventní zážitek. Nejedná se sice o vánoční trhy jako takové, přesto se bude na co dívat. Jedinečná akce s názvem Světla vyprávějí se koná ve Žlutých lázních a nabídne vám doslova vstup do vánočního příběhu. Můžete se projít světem kouzelných světelných dekorací, které odkazují nejen na Vánoce, ale i na samotnou Prahu, a užít dechberoucí vánoční atmosféru přímo na břehu Vltavy. Součástí celé atrakce jsou i stánky s občerstvením, a co víc, zážitek můžete vylepšit ještě tím, že do Žlutých lázní dojede na parníku ze zastávky Dvorce. Více informací najdete ZDE.

Pokračování 7 / 7

Adventní Aprés ski: Praha

Další netradiční adventní zábavu najdete v pražském Karlíně. Za atmosférou après-ski už nemusíte do Alp. Terminál Karlín otevírá stylový krytý bar, kde si užijete zimní party každý den, i když jste místo na lyžařském svahu strávili den v kanceláři. Zajít ale můžete i na oběd.

Terminál Karlín, který nedávno vyrostl přímo na dvorku pivovaru Dva kohouti, kde nabízí asijské street food pochoutky ve dvou lodních kontejnerech, si na zimu přichystal stylovou novinku - aprés-ski bar v krytém stanu vybaveném tak, že se rázem přenesete na úpatí alpských svahů těch nejprestižnějších lyžařských středisek.

Bar Après-ski Terminál Karlín ve vyhřívaném krytém stanu bude otevřen v zimě každý den do 23 hodin. Vždycky ve středu tu bude hrát DJ a dvakrát do měsíce si tu hosté užijí živou hudbu. Kromě drinku je možné si tu dát oběd i večeři, druhý kontejner připravuje Bao Buns.

Doporučujeme

Články odjinud