Netradiční večeře: Pečené kuře na cizrně či salát s bulgurem

22. 1. 2020
Netradiční večeře: Pečené kuře na cizrně či salát s bulgurem
Kuskus i bulgur jsou vyrobeny z pšenice, cizrna je luštěnina, ale jedno mají všechny tři suroviny společné: Zpestří náš středoevropský jídelníček. Tady je pět originálních receptů.

Kuskus s krůtím masem a švestkami

POTŘEBUJETE:
(pro 4 osoby)
350 g kuskusu
500 ml drůbežího nebo zeleninového vývaru
250 g krůtích prsou
asi 8 čerstvých nebo kompotovaných švestek
2 menší bílé cibule
2 menší fialové cibule
1 lžičku kari koření
olej, sůl a mletý bílý pepř

POSTUP:
Krůtí maso omyjte, osušte a nakrájejte na kousky. Cibule oloupejte a nakrájejte na měsíčky. Švestky zbavte pecek a rozkrájejte na čtvrtinky. Ve větším hrnci nebo pánvi rozpalte olej a opečte na něm kousky masa. Když zkřehne, přidejte k němu cibuli a švestky, osolte, opepřete a krátce společně restujte. Kuskus nasypte do kastrolu, promíchejte se 2 lžícemi oleje a špetkou kari, přelijte vroucím vývarem, promíchejte vidličkou, přiklopte poklicí a nechte asi 6 minut odstát. Hotový kuskus rozdělte na talíře a na každý přidejte část masové směsi. Každou porci můžete ozdobit nasekanou zelenou petrželkou nebo koriandrem.

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Nadřízený je v polovině týdne naštvaný. Samozřejmě na vás, protože si na kolegové stěžují. Takové chování se těžko toleruje, ale vy berete všechno na lehkou váhu. Okolí vás nepoznává.…

Nejčtenější články

Doporučujeme