Neukazujte přátelům fotografie, nudíte je

Neukazujte přátelům fotografie, nudíte je

Vyžíváte se v ukazování fotografií vašich dětí, obrázků z dovolené nebo z oslav narozenin vašim přátelům? Pak zadržte! Podle průzkumu společnosti Adobe, vyvíjející software na zpracování fotografií, totiž není pro vaše přátele nic nudnějšího, než prohlížení fotek z prázdnin.

Více než sedmdesát procent účastníků průzkumu uvedlo, že nenávidí sezení na fotkami jiných lidí, zhruba čtyřicet procent přitom ale dodalo, že i přesto svým přátelům fotografie rádo ukazuje.

Mezi amatérskými fotografy platí, že nejsou spokojeni v průměru s deseti fotkami ze čtyřiadvaceti. Připadají jim dokonce tak neuspokojivé, že by za ně nejraději nezaplatili.

Navzdory tomu je však jen málokterý amatérský fotograf ochotný nepovedené fotky vyhodit. Téměř čtyři lidi z deseti takové fotky nikdy nezařadí do fotoalba. To dost možná vysvětluje i fakt, že jednapadesát procent dotázaných označuje svoji sbírku fotografií za neuspořádanou, zatímco pouhých čtyřicet procent lidí fotografie pravidelně zastrkává do alba. Více než polovina lidí v průzkumu uvedla, že fotí digitálním fotoaparátem. (Plus)

Doporučujeme

Články odjinud