Nevěra ano, či ne? Tyto věci by vás možná nenapadly

Nevěra ano, či ne? Tyto věci by vás možná nenapadly

Nevěra je velmi často diskutované téma a věrnost jeden ze základních bodů, které po sobě partneři ve vztahu požadují. Ne vždy se nevěře však dá odolat. Jsou ale věci, které by vás možná nenapadly, ale je dobré vzít je v potaz, než se do zahýbání pustíte.

Vaše nevěra ovlivní široké okolí

Samozřejmě pokud se provalí. Jestli si myslíte, že zahýbání a případné jeho následky ponesete jen vy a váš oficiální partner, pak se pletete. Zasáhne to nejen jeho, ale i vaše děti. Také partnerku a děti vašeho milence. A v neposlední řadě i rodiče a také přátele, se kterými jistě budete vy i váš partner situaci řešit. A oni si případně budou muset vybírat, s kým z vás dvou se do budoucna chtějí stýkat. Opravdu chcete tolik lidí vystavit nepříjemnostem?

Pokračování 2 / 5

Nevěra je mnohem komplikovanější, než si lidé myslí

Tím nechceme říct, že nevěru schvalujeme. Je ale důležité si říct, že existují tisíce důvodů, které mohou zahýbání zapříčinit, než jen to, že se někdo nedokáže ovládnout a podlehne chtíči. Často může mít nevěra hlubší základ ve stávajícím vztahu, a proto se jeden z partnerů uchýlí k někomu jinému. Důležité ale je o těchto věcech mluvit.

Pokračování 3 / 5

Nevěra je vyčerpávající

Než člověk spustí kolotoč tajných schůzek a lží, nenapadne ho, jak vyčerpávající to nakonec bude. Jestliže nechcete přijít o rodinu a stálého partnera, budete se nejspíš snažit svoji aféru utajit. A to vyžaduje spoustu přemýšlení, plánování a také stresu a strachu z odhalení. Nakonec možná zjistíte, že vám to za ty nervy nestojí.

Pokračování 4 / 5

Nevěra vůbec není jen o sexu

Jste přesvědčená, že nevěra bývá jen o sexu a nezahrnuje city? Tak to bývá opravdu jen v málo případech, obzvlášť pokud se jedná o dlouhodobou aférku s jednou osobou. Dřív nebo později začnete se svým milencem sdílet osobní život i problémy a románek pro vás začne být něco víc. Taková nevěra může otřást vaším světem a nadobro ho změnit.

Pokračování 5 / 5

Nevěra může vztahu prospět

Možná vás to nenapadlo ani ve snu, ale jsou případy, kdy je nevěra pro oficiální vztah prospěšná. Často si nevěrník nebo nevěrnice právě díky románku uvědomí, že si váží toho, co má doma, a nechce to ztratit. Navíc aféra bývá velmi vysilující a únavná, takže člověk nakonec zjistí, že je mu přece jen nejlépe doma, v klidu a bez stresu.

Podívejte se na video: Je možné, aby byl člověk celý život věrný?

Doporučujeme

Články odjinud