Nevyprané spodky Elvise Presleyho se budou prodávat za 10 000 liber

Nevyprané spodky Elvise Presleyho se budou prodávat za 10 000 liber

Suvenýry připomínající život Elvise Presleyho (1935-1977) dokazují, že nad čím by jiný ohrnul nos, může být pro jiného nad zlato.

V Anglii půjdou do aukce nošené (a nevyprané) spodky krále rockenrollu a očekává se, že by mohly vynést až 10 000 liber (cca 313 000 Kč).

Slipy, které si slavný Američan oblékl pod proslulou bílou kombinézu a nikdo poté nevypral, se budou dražit v síni Omega Auctions. Jde o evidentně nošené, bílé bavlněné spodní prádlo, které vypovídá o jisté nedbalosti v osobní hygieně. Velká není jen očekávaná suma, kterou by měly spodky vynést, ale i jejich velikost: jde o kus prádla, které Elvis nosil v roce 1977, tedy nedlouho před smrtí a v době, kdy už byl dosti korpulentní.

Jak uvádí list Metro, spodky pocházejí z pozůstalosti zpěvákova otce Vernona Presleyho. Jejich pravost je prý zaručená a pro zájemce byly zarámovány pod sklo. Aukce elvisovských suvenýrů se bude konat v městečku Stockport poblíž Manchesteru.

Zájem o život a dílo snad nejslavnějšího amerického zpěváka 20. století neutuchá. Není to tak dávno, co se jeden z jeho opasků prodal za 66 000 dolarů (cca 1,3 miliony Kč) a lahvička na léky za 800 dolarů (cca 16 000 Kč).

Foto: Profimedia.cz

ČTĚTE TAKÉ:
Královské skandály: Princ Harry řádil nahý a sestřenice Kate nafotila snímky pro Playboy

ČTĚTE TAKÉ:
Jak bude vypadat královská "mládež" ve svých 60 letech?

Doporučujeme

Články odjinud