Newyorský šéfkuchař vyrábí sýry z mléka vlastní manželky

9. 3. 2010
Newyorský šéfkuchař vyrábí sýry z mléka vlastní manželky
Šéfkuchař Daniel Angerer z New Yorku se před pár měsíci stal otcem holčičky Arabelly. A ta má k dispozici mateřského mléka, že ho ani sama nestačí vypít.

Když tak začala matka své mléko mrazit a zásoby narůstat, dostal otec bláznivý nápad – mléko využít ve své kuchyni. A tak z mateřské tekutiny vyrobil sýr. V chuti není nijak výjimečný, připomíná sladký tvaroh z kravského mléka.

První vzorek nechal zrát čtrnáct dní a čerstvý tvarohový sýr ho pak prý překvapil jemně nasládlou chutí. Sýr je k dostání v brasserii Klee v New Yorku, kterou Daniel Angerer vlastní. Sám pak výrobek z mateřského mléka používá k přípravě pokrmů, například v receptu na sýr s dýňovou krustou a karamelizovaným javorovým sirupem či sýr zavinutý v sušených houbách s čatní z pražené cibule.

„Tím, že jsem šéfkuchař, stále pátrám po nějakých nových chutích, člověk hledá něco nového a co by se s tím dalo tvořit. Po dvou týdnech zrání to chutná jako syrový tvaroh z kravského mléka, má to všechny chutě. Opravdu to chutná jako sladké kravské mléko,“ tvrdí Angerer.

Témata článku:   

Komentáře Zobrazit celou diskuzi

Přečtěte si také

Horoskopy

Romantika, vzrušující svádění, porozumění, ale i intelektuální náboj v komunikaci, to je voda na váš mlýn. Máte navíc neodolatelnou touhu někam vycestovat. Ani chvíli se nerozmýšlejte,…

Nejčtenější články

Články odjinud