Newyorský šéfkuchař vyrábí sýry z mléka vlastní manželky

9. 3. 2010
Newyorský šéfkuchař vyrábí sýry z mléka vlastní manželky
Šéfkuchař Daniel Angerer z New Yorku se před pár měsíci stal otcem holčičky Arabelly. A ta má k dispozici mateřského mléka, že ho ani sama nestačí vypít.

Když tak začala matka své mléko mrazit a zásoby narůstat, dostal otec bláznivý nápad – mléko využít ve své kuchyni. A tak z mateřské tekutiny vyrobil sýr. V chuti není nijak výjimečný, připomíná sladký tvaroh z kravského mléka.

První vzorek nechal zrát čtrnáct dní a čerstvý tvarohový sýr ho pak prý překvapil jemně nasládlou chutí. Sýr je k dostání v brasserii Klee v New Yorku, kterou Daniel Angerer vlastní. Sám pak výrobek z mateřského mléka používá k přípravě pokrmů, například v receptu na sýr s dýňovou krustou a karamelizovaným javorovým sirupem či sýr zavinutý v sušených houbách s čatní z pražené cibule.

„Tím, že jsem šéfkuchař, stále pátrám po nějakých nových chutích, člověk hledá něco nového a co by se s tím dalo tvořit. Po dvou týdnech zrání to chutná jako syrový tvaroh z kravského mléka, má to všechny chutě. Opravdu to chutná jako sladké kravské mléko,“ tvrdí Angerer.

Témata článku:   

Komentáře Zobrazit celou diskuzi

Přečtěte si také

Horoskopy

Od nového vztahu si mnohé slibujete, a proto splníte své lásce, co jí na očích uvidíte. Jen si dávejte pozor na to, ať to nepřeženete. Nakonec by vám zbyly oči pro pláč. Románek je čerstvý…

Nejčtenější články

Doporučujeme