Nezapomínejte na mléčné výrobky - ani v létě!

28. 7. 2011
Nezapomínejte na mléčné výrobky - ani v létě!
Je čas dovolených, ale také se nám díky příznivějšímu počasí mění i chutě. V nejbližších dnech bude v našich jídelníčcích nejspíše převládat ovoce a zelenina. Neměli bychom se ale bát do našich jídelníčků zařadit i mléčné výrobky, které jsou jedním z pilířů vyvážené stravy. Během horkých letních dnů nás zároveň dokáží tyto produkty dokonale osvěžit.

Mléčné výrobky jsou zdrojem plnohodnotných a dobře stravitelných bílkovin a řady vitamínů a minerálních látek. Mléko a produkty z něj mají prokazatelné příznivé účinky na naše zdraví:

• Důležité pro stavbu tkání, hormonů a protilátek • Zlepšuje funkci štítné žlázy • Prevence osteoporózy • Zlepšuje proces krvetvorby a správnou činnost mnoha enzymů • Správný vývoj kostry • Podporuje správný růst a aktivitu prospěšných bakterií • Zkvalitňují složení mikroflóry zažívacího ústrojí • Součást redukčního programu

Můžete se inspirovat recepty na: koktejly, zmrzlinu, dezerty, dresinky, lehké pomazánky, grilovací omáčky a jiné…

ČOKOLÁDOVO-OŘECHOVÉ SMOOTHIE ZDOBENÉ VLAŠSKÝMI OŘECHY

Ingredience: 1 kelímek čokoládového jogurtu 1 lžíce nasekaných ořechů ¼ šálku polotučného mléka 1 banán 3 kostky ledu

Na ozdobu: Kostičky hořké čokolády Vlašské ořechy

Postup: Všechny ingredience dáme do mixéru a důkladně rozmixujeme. Dle potřeby přidáme led nebo mléko, dokud není dosaženo správné (hutnější) konzistence. Nalijeme do sklenic a ozdobíme kostičkou čokolády a vlašskými ořechy.

KRÉM S LESNÍM OVOCEM

Ingredience: 250 g ricotty ½ l mléka, 1 sáček vanilkového pudinku 1 sáček vanilinového cukru 3 lžíce cukru hrnek drobného ovoce (borůvky, maliny, lesní jahody, rybíz) šlehačka

Postup: V trošce mléka rozmícháme pudinkový prášek a cukr. Zbytek mléka přivedeme k varu. Do vroucího mléka vlijeme pudinkovou směs. Vaříme 2 minuty. Ricottu dáme do mísy a po částech do ní zašleháváme mírně vychladnutý pudink. Necháme téměř vychladnout a pak přidáme drobné ovoce. Naplníme do pohárů a navrch ozdobíme šlehačkou.

Tip: Pro obměnu můžeme namísto šlehačky ovocný krém posypat nasekanými ořechy nebo mandlemi.

OKURKOVÝ SALÁT S JOGURTEM A MÁTOU

Ingredience: 1 velká salátová okurka 250 g bílého jogurtu řeckého typu 2 stroužky česneku lžíce čerstvé máty sůl černý pepř lžíce olivového oleje ovčí sýr

Postup: Okurky omyjeme, oloupeme, nakrájíme na kostičky, osolíme a necháme stát, aby pustily vodu. Silně je vymačkáme, dáme do mísy a přidáme olivový olej, část máty a pepř. Lehce vmícháme jogurt a necháme vychladit. Jednotlivé porce na talířku posypeme mátou a najemno nastrouhaným ovčím sýrem.

Zdroj: www.bileplus.cz


POJĎTE NAKUPOVAT DO BUTIKU NA DÁMA.CZ!

ČTĚTE TAKÉ: Rozešel by se s vámi partner, pokud byste ztloustla?!

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Během neděle budete unavení a ospalí. Klidně si přispěte a odpoledne si ještě dejte šlofíka. Pracovní sféra vám dává zabrat, a proto si odpočinek zasloužíte. Když se budete věnovat dětem,…