Chladivý oční roll-on proti vráskám a váčkům pod očima Q10 energy, Nivea, (199 Kč)

Chladivý oční roll-on proti vráskám a váčkům pod očima Q10 energy, Nivea, (199 Kč)

Kolagenová maska na oči, (89 Kč)
Dermacol, různé druhy odličovače očí ( od 99 Kč)
Clarins, vyhlazující maska na oční okolí (679 Kč)
Oční krém proti vráskám Q10 plus, Nivea, (199 Kč)
6
Fotogalerie

Nezapomínejte na péči o oční okolí. Víme, jak na to!

Lidé již po staletí věří, že oči jsou "oknem" do lidské duše. Člověk totiž nemusí promluvit a přesto jeho oči mnohé prozradí. Navíc jsou oči nejvýraznějším prvkem obličeje, který vyjadřuje stav naší kondice, mysli a emocí... Ženy jejich krásu zvýrazňují pomocí dekorativní kosmetiky, ale aby oči stále zářily krásou a zdravím, neměla by v každodenním ošetřování pleti chybět a ni péče o pleť v okolí očí.

Pokožka očních partií je na rozdíl od ostatních míst těla mimořádně citlivá a velmi jemná. Kosmetička Hana Modrá vysvětluje:

„Pleť v okolí očí neobsahuje téměř žádné mazové ani potní žlázy, proto je sušší, křehčí a zranitelnější. Snadno ztrácí vodu a je náchylná k dehydrataci. Ta pak způsobuje, že se pokožka kolem očí začne ztenčovat, je mnohem citlivější a vznikají drobné vrásky. Je dokonce až 3x tenčí než na zbytku obličeje. Proto se právě v těchto místech také velice rychle projeví vyčerpání, únava, nevyspání i nemoc. Pleť obličeje je navíc neustále pod náporem negativních vlivům vnějšího prostředí (chlad, vítr, slunce) a mimikou tváře. To všechno je příčinou, proč se první příznaky stárnutí projeví právě okolo očí. Ať už jako jemné linky, drobné vrásky, váčky či otoky a tmavší kruhy pod očima. Stárnutí sice nelze nijak zastavit, ale pomocí správné péče a kombinací účinných přípravků lze jeho projevy viditelně zmírnit a pleti dopřát vše, co pro zdraví a krásu potřebuje.“

Krása pro oko

Vzhledem k tomu, že pleť kolem očí má odlišnou strukturu než pleť obličeje, potřebuje také jinou péči. Vždy volte produkty, které jsou určené přímo na oční partie. Většinou na trhu bývají ve formě krému, séra, emulze či gelu. Vybírejte dermatologicky a oftalmologicky testované výrobky a neparfémované výrobky. Máte větší jistotu, že budou vhodné i pro velmi citlivé oči a nositelky kontaktních čoček.

Jaký přípravek si vyberete, záleží jen na vás. Vhodné produkty ale vybírejte také podle typu pleti, věku a problému, který potřebujete řešit. Nikdy nezapomínejte na odlíčení a to i v případě, že jste už hodně unavené. Jít spát bez odlíčení je největším kosmetickým hříchem! Pleti okolo očí to rozhodně neprospěje.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Čím dříve, tím lépe

„Vždy je důležitá prevence,“ říká Hana Modrá a dodává: „Neuděláte tedy chybu, když o oční okolí začnete pečovat už od 20‐25 let. V tomto věku vám postačí lehký hydratační oční krém, který pomáhá redukovat tmavé kruhy a otoky pod očima. Od 30 let věku pleť nutně potřebuje nejen hydrataci, ale také přípravky s vyšším obsahem výživných látek a mnohdy i první péči proti vráskám.

Ve 40 letech vrásek přibývá a jsou hlubší, pleť bývá sušší a ztrácí svou elasticitu. Je tedy nejvyšší čas začít používat přípravky, které navíc pomáhají obnovovat strukturu pleti a pevnost pleti. Po padesátce byste měli péči obohatit o krémy s „liftingovým“ účinkem, které oční okolí nejen zvláčňují, ale také vypínají a zbavují otoku.“

Jak ošetřovat oční okolí

1. Před aplikací očního krému oči i pleť pečlivě zbavte líčidel a vyčistěte pomocí odličovacích přípravků. Zaručíte tím optimální účinek péče a lepší vstřebávání aktivních složek.

2. Oční přípravky je vhodné zařadit do péče zejména večer, neboť během noci napomáhají regeneraci pleti. Oční krémy ale můžete používat i jako součást ranního ošetření. Pro denní péči volte přípravky s UV filtry, které aktivně chrání pleť kolem očí před slunečním zářením.

3. Malé množství krému naneste pouze na oblast pod očima a vždy jej do pokožky lehounce vklepejte nebo vmasírujte jemnými krouživými pohyby. Začněte od vnějšího koutku oka a pomalu postupujte směrem k vnitřnímu. Dotekymusí být velmi jemné a lehké, neboť hrubá aplikace krému může vést k vytažení pokožky pod očima, vzniku vrásek a povolené kůže.

4. Jen krémy ale nestačí. Důležitý je také zdravý životní styl s vyváženou stravou a dostatkem tekutin, pohybové aktivity, dostatek spánku a odpočinku. Určitě neuděláte chybu, kdy si pravidelně naordinujete“ očistnou kúru nebo odlehčovací den, které napomáhají detoxikaci organismu.

5. Pleti svědčí také pravidelný spánek ve větrané místnosti.

6. Noste sluneční brýle, ať zbytečně nehmouříte oči a neprohlubujete vrásky.

Jemné odlíčení je základ

Čištění pleti začínejte vždy odlíčením očí. Jedná se o nejcitlivější partie obličeje, proto používejte speciální přípravek ‐ odličovač očí. Naneste jej na tamponek a na chvilku přiložte na řasy a oční víčko, aby se líčidla uvolnila. Snáze a šetrněji pak půjdou setřít. Stírejte jemnými kruhovými tahy od vnějšího k vnitřnímu koutku oka, odkud se pak vyplavují všechny nečistoty, které se do oka dostaly. Oči odličujte, dokud nebude tamponek čistý. Na tamponek netlačte. Teprve po důkladném odlíčení aplikujte oční přípravky.

Jednoduché triky

1. Co s otoky

Otoky kolem očí si velmi často způsobujeme sami nesprávnou péčí, zejména večer před spaním. Často se snažíme dohnat pitný režim a na noc vypijeme půl litru černého čaje nebo jiných tekutin, které zadržují vodu (např. káva). Velké množství vody pak během noci prosákne do kůže, což se ráno může projevit otoky kolem očí. Přestože je nutné pleť večer ošetřit a věnovat se i očnímu okolí, není rozumné zatížit partie kolem očí nadměrným množstvím krému, pleťovou maskou apod.

Partie kolem očí proto ošetřujte jen velmi malým množstvím krému a používejte především ty, které jsou k ošetření očního okolí určeny. Velké množství kosmetiky může způsobit otoky a začervenání. Po ránu, můžete zklidnit opuchlá víčka ochlazením – zkuste ochladit pleť kostičkami ledu nebo jen opláchnutím velmi studenou vodou. Pomáhá také aplikace studeného očního krému. Ukládejte ho pro takové případy do lednice, aby byl kdykoli po ránu připraven k použití. Vhodné jsou také obklady ze studených plátků čerstvých okurek, vychlazených sáčků čaje.

2. Jak na tmavé kruhy

Na jejich vzniku se podílí mnoho příčin ‐ nedostatek spánku, vyčerpání, nemoc, špatná životospráva, dehydratace i stres. Nejčastěji se na vzniku kruhů pod očima podílí dědičné faktory, nedostatek tekutin a nedostatečná péče o pleť. Na kruhy pomáhají různé chladivé obklady ale i masáže. Krémy a oční přípravky do kůže kolem očí vždy vklepávejte. Příčinu potíží můžete konzultovat s lékařem, případně s estetickým chirurgem, neboť kruhy pod očima mohou být způsobeny váčky na dolním víčku a plastická operace nežádoucí projevy zmírní nebo zcela odstraní.

Domácí masáž?

V okolí očí jako masáž zcela postačí jemné poklepávání a roztírání při aplikaci krému. Při velké únavě pomáhají také různé oční cviky nebo akupresura. Pokud ale opravdu toužíte po masáži očních partií, požádejte svou kosmetičku o mikromasáž očního okolí. Je velice příjemná a také účinná. Snižuje nitrooční tlak, posiluje zrak, uvolňuje napětí očních svalů, omezuje vznik vrásek a také rozproudí lymfu, čímž se zbavíte váčku pod očima.

Zdroj: TZ

Doporučujeme

Články odjinud