Ničeho nelituji na obrazovce České televize

Česká televize představí v televizní premiéře dokumentární film Theodory Remundové Ničeho nelituji. Dokument vznikl v koprodukci ČT a FAMU a byl již uveden ve filmové distribuci.

Dvě dokumentární etudy, které jsou drobnokresbou rodinných vztahů, získaly letos Zvláštní cenu poroty na MFF Karlovy Vary. První etuda Standard odhaluje vše, co se děje mezi třemi generacemi žen - babičky, rozvedené dcery a vdávající se vnučky. Theodora Remundová, která si získala důvěru těchto žen, se stala svědkyní období, v němž skryté vášně propukly a narušily předstíraný rodinný klid. Ve druhém dokumentu Ničeho nelituji se režisérka zabývá životem venkovské ženy, která se vždy dokázala vyrovnávat se svým nepříznivým osudem, ať už to bylo nešťastné manželství nebo tělesné postižení. Neobyčejný pohled Theodory Remundové na obyčejné lidi uvede Česká televize v pátek 8. října ve 20.00 na ČT2.

Theodora Remundová vystudovala na FAMU obor dokumentární režie, zaujala již svými studentskými snímky Bratři a Jen malý kousek štěstí, které vznikly v koprodukci s Českou televizí. Zde natočila i dokument o inscenaci divadla Na Zábradlí Kočičí hra. Společně se svojí matkou Ivou Janžurovou hrála ve filmech Alice Nellis Ene bene a Výlet. Současně se studiem na FAMU se věnovala práci v divadle. Po spolupráci na několika experimentálních projektech začala hrát v pražském divadle Na Zábradlí - mezi její nejzajímavější role patřila Sáša v Čechovově Ivanovovi, dívka v Muchinové Táně Táně, nebo Ilona v Orkenyho Kočičí hře.

zdroj: ČT

Doporučujeme

Články odjinud