"No, hezkej kluk," okomentoval svůj fotoobraz Šporcl

"No, hezkej kluk," okomentoval svůj fotoobraz Šporcl

Houslový virtuoz Pavel Šporcl (38) včera (19. 9.) strávil několik hodin v péči špičkových lékařů pražské Bulovky. Naštěstí ne jako pacient, ale jako host oslav 80 let této nemocnice.

Další šok houslistovi připravil ředitel nemocnice MUDr. Petr Zajíc a renomovaný fotograf Jadran Šetlík. Těsně před jeho koncertem mu společně odhalili fotoobraz, který Šporcla zachycuje s jeho pověstnými modrými houslemi.

"No, hezkej kluk," okomentoval po chvíli ticha houslista sám sebe a vyvolal tím malý záchvat smíchu v sále.

Pavel si nedostatek práce rozhodně nemůže stěžovat. Zájem o jeho vystoupení je obrovský, a tak téměř počítá minuty, které mu zbývají na cvičení a na rodinu. "Je to někdy opravdu docela honička. Naplánovaných koncertů mám v kalendáři plno a plno dostávám i proseb a žádostí, abych zahrál na charitativních akcích. Doslova bych řekl, že charitou bych se mohl živit," řekl s úsměvem Pavel Korzu.

Hned ale zvážněl a vysvětlil, že akce "zadarmo" dělá rád. Nedávno hrál v kostele v Nymburce, rád přijme pozvání i mezi děti z dětských domovů a nenechal se dlouho přemlouvat, aby zahrál třeba na vernisáži výstavy k osmdesáti letům pražské Nemocnice Na Bulovce.

"Hudba je má práce a hlavně životní koníček, takže rád ji prezentuji nemocným, dětem, školákům i těm, kteří prostě nemohou na mé koncerty přijít," vysvětlil Šporcl.

K muzice vede i své dvě ratolesti, dvouletou Sofinku a čtyřletou Violetku. "Moje holky mají talent a hudba je baví. Nevím, jak to bude za pár let, ale doufám, že půjdou v mých stopách," pochlubil se houslista. Nad otázkou, zda jednou třeba nepůjdeme na koncert rodinného Šporclova kvarteta, se jen pousmál a řekl: "Proč ne, kdoví?"


STAŇTE SE FANOUŠKEM DAMA.CZ NA FACEBOOKU

Doporučujeme

Články odjinud