Nosní krém s testosteronem slibuje ženám spolehlivé dosažení orgasmu

Nosní krém s testosteronem slibuje ženám spolehlivé dosažení orgasmu

Ženy se už brzy dočkají nového léku na poruchu dosažení orgasmu. Přípravek – nosní krém – obsahuje testosteron a po úspěšných klinických testech slibuje dosažení vyvrcholení při souloži a dokonce mnohonásobné orgasmy. Přípravek Tefina je podle společnosti Trimel Pharmaceuticals Corporation „bezpečný a účinný“.

Mužský pohlavní hormon testosteron tvoří v malém množství i ženské tělo. Když však téměř chybí, žena trpí ztrátou libida a poruchou dosažení orgasmu. Podávání testosteronu v malém množství může problém se vzrušením, chutí na sex a dosažením orgasmu vyřešit.

Klinické testy byly provedeny na 253 ženách z USA, Kanady a Austrálie. Dostávaly lék se třemi různými dávkami testosteronu nebo placebo po dobu tří měsíců.

Skupina užívající placebo měla během testovaného období 1,7 orgasmu v průměru, skupina užívající krém 2,3 orgasmu. Ani po třech měsících užívání přípravku se nedostavily nežádoucí účinky.

„Porucha dosažení orgasmu je druhým nejčastějším sexuálním problémem u žen. V průměru trpí touto poruchou každá pátá žena, čtvrtina z nich zažívá kvůli tomu psychický stres,“ tvrdí doktorka Sheryl Kingsbergová, která pracovala na klinickém testování přípravku. Kingsbergová pracuje jako profesorka na oddělení reprodukční biologie a psychiatrie při Case Western Reserve University v Clevelandu ve státě Ohio.

Doporučujeme

Články odjinud