Activia Zdravé ráno, novinka od Danone, představuje geniální spojení lahodného bílého jogurtu Activia a křupavých müsli Emco.
Chytrá kombinace Activia Zdravé ráno – kelímek Activie s hrstí müsli ukrytou ve víčku – existuje ve třech variantách: Activia Zdravé ráno Čokoládové müsli s lískovými ořechy, Activia Zdravé ráno Křupavé müsli a Activia Zdravé ráno Medové müsli s ořechy.
Když se vynikající jogurt Activia doplní o lahodné müsli Emco, získáme famózní součást snídaně či svačinu. Právě snídaně je základ dne a neměli bychom ji ze svého jídelníčku vynechávat. Activia Zdravé ráno je nejen zdravá, jak je patrné již z názvu, ale také lehko stravitelná, vyvážená a praktická. Představuje lahůdku dietní a zároveň plnou energie pro vaše zažívání v pohodě.
Jogurt Activia je zakysaný mléčný výrobek, který patří do každodenního jídelníčku v rámci vyvážené stravy a zdravého životního stylu. Jogurt vznikne z mléka díky působení bakteriím Lactobacillus bulgaricus a Streptococcus thermophilus. Sníme-li zakysaný výrobek, přijímáme jím vyprodukovanou kyselinu mléčnou, pH trávicího traktu se okyselí a zlepší tak pod¬mínky pro bakterie člověku prospěšné, zatímco zkomplikuje působení bak¬teriím, které by nám mohly škodit.
Activia kromě dvou výše uvedených jogurtových kultur, běžně prospěšných našemu zdraví, navíc obsahuje unikátní patentovanou kulturu Bifidobacterium lactis DN-173010, neboli Bifidus ActiRegularis®. K jejím přednostem patří značná odolnost vůči působení kyseliny solné, žluči a trávicích enzymů. Svým působením tak napomáhá mít zažívání v pohodě.
Výjimečnost Bifidus ActiRegularis® prokazuje i fakt, že výrobek obsahuje až do konce záruky garantované množství těchto bakterií. Jejich počty jsou ověřeny analýzou Společnosti pro probiotika a prebiotika
http://www.probiotika-prebiotika.cz/,kde si lze uvedené údaje ověřit.
Atest kvality – obsahuje výrobek deklarované množství probiotických kmenů?
Seznam probiotických a probiotických výrobků na českém trhu
Proč snídat a co by měla obsahovat správná snídaně
„Dlouhodobé studie ukazují, že lidé, kteří pravidelně přijímají snídani, mají menší tendenci k rozvoji obezity a s ní spojených dalších onemocnění. Důvodem tohoto příznivého účinku je především sytící účinek snídaně, který v další fázi dne snižuje potřebu příjmu energeticky bohatých potravin, které rychle uvolňují cukr glukózu a dlouhodobě – zvláště pokud jsou v nadbytku – zatěžují metabolické procesy organismu. Pokud je součástí snídaně mléko a mléčné výrobky, zvýší se kvalita těchto snídaní. Organismus tak navíc získává vápník a nutričně kvalitní bílkovinu. Snídaně se zakysaným mléčným výrobkem do organismu také přivádí probiotické mikroorganismy, které stabilizují střevní mikroflóru, chrání ji před uchycením škodlivých bakterií a současně pomáhají i trávicím procesům organismu,“ říká MUDr. Petr Tláskal, CSc., předseda Společnosti pro výživu a primář dětské polikliniky FN Motol.
Slova primáře Tláskala potvrzuje i výživová poradkyně Bc. Blanka Sekerová. „Snídaně by měla být dostatečně pestrá, vydatná, z kvalitních, čerstvých potravin a měla by být v neposlední řadě chutná a lákavá. Samozřejmě by měla poskytnout jak energii, tak ochranné látky, vitamíny a minerály. Sacharidy přijímané u snídaně volíme zejména v podobě škrobů (hlavně obiloviny), ale nezapomínáme ani na dostatek vlákniny. U zdravého člověka není nutné vyhýbat se cukru úplně.“
Vhodnou potravinou pro úvodní jídlo dne je dle Blanky Sekerové mléko a výrobky z něj, zejména ty zakysané. „Jejich doporučený denní příjem (tři porce) nebývá obvykle splněn, proto bychom s jejich konzumací měli začít už ráno. Důležité je též nezapomínat na pitný režim," říká Sekerová, podle níž je zásadní stravovat se vyváženě. Znamená to jíst cokoliv, ale po malých porcích a nejlépe pětkrát denně. Mezi jednotlivými jídly by neměla být delší časová pauza, než čtyři hodiny, ideální jsou hodiny tři. Příjmem menšího množství jídla jednou za 120 minut člověk velmi příjemně zhubne, přitom se stále cítí lehký a občerstvený.
Jak snídají Češi?*
Activia uskutečnila u příležitosti uvedení své novinky Activia Zdravé ráno rozsáhlý průzkum, jehož cílem bylo zjistit, jak a co snídáme. Překvapivým a nemilým zjištěním bylo, že pouhých 48 procent české populace (a 52 procent Slováků) si připraví snídani každý den. Vzhledem k vážnosti a důležitosti snídaně pro celoživotní zdraví a spokojenost člověka se jedná o alarmující zprávu. Češi jako důvod obvykle uvádějí nedostatek času, byť není nutné snídat hned po probuzení. Třetina respondentů průzkumu také jí až v práci, někteří z dotazovaných naopak již druhou snídani.
Jogurty Activia jsou na českém trhu druhé nejoblíbenější. Češi preferují bílý jogurt právě k snídani, což je velice chytré a prozíravé. Kysané mléčné výrobky jí pravidelně jen 24 procent mužů, žen mnohem více, přesněji 40 procent. Vzhledem k blahodárným vlastnostem jogurtů je však i to překvapivě málo.
Pozitivní účinky Activie na zažívání prokazuje řada studií provedených v České republice i ve světě. Celkem bylo publikováno již 18 klinických studií týkajících se výrobku Activia, které jsou publikované na webových stránkách http://www.studie.danone.cz./
- Zdroj: TNS AISA, Syndicated lifestyle 2010
TNS AISA, U&A study 2011
AC Nielsen, Shopper study 2011
GfK 2011
Nová Activia Zdravé ráno je lahodná kombinace Activie bílé (150 g) a chutného křupavého müsli Emco (20 g) v praktickém balení, a proto je ideální součástí snídaně nebo svačiny. Při pravidelné konzumaci a zdravém životním stylu napomáhá udržovat zažívání v pohodě díky unikátní kultuře Bifidus ActiRegularis®. Existuje ve třech variantách: Activia Zdravé ráno Čokoládové müsli s lískovými ořechy, Activia Zdravé ráno Křupavé müsli a Activia Zdravé ráno Medové müsli s ořechy.
O společnosti Danone
Danone a.s. Česká republika je součástí jednoho z největších světových potravinářských koncernů, koncernu Danone. Historie firmy Danone sahá do začátku minulého století, kdy v roce 1919 začal Isaac Carasso ve spolupráci s Pasteurovým institutem prodávat na lékařské doporučení jogurty s živými kulturami. Jeho výrobky dostaly jméno inspirované domáckou přezdívkou jeho nejstaršího syna Daniela – Danone. Po smrti Isaaca Carassa pokračoval jeho syn Daniel ve výrobě jogurtů a postupně rozšiřoval výrobu. V roce 1967 vznikla společnost Gervais–Danone, v roce 1973 došlo k fúzi Gervais–Danone a společnosti BSN, výrobce skla a skleněných obalů a vznikl největší potravinářský koncern ve Francii. V roce 1994 koncern BSN–Gervais–Danone změnil svou identitu a dnes se jmenuje Danone. Výrobní závod Danone a.s. se sídlem v Benešově u Prahy vyrábí čerstvé mléčné výrobky od roku 1992. Jogurty a tvarohy společnosti Danone a.s. si postupně získaly největší okruh zákazníků na českém trhu a Danone výrobky se staly nejprodávanějšími v České republice. Mezi nejznámější značky společnosti Danone a.s. patří Activia, Actimel, Dobrá máma, Kostíci nebo Fantasia. Společnost Danone a.s. se zaměřuje i na podporu vědy a výzkumu, vzdělávání a šíření informací. Více informací o společnosti a značkách výrobků naleznete na http://www.danone.cz./