Nová studie: Vaginální orgasmus ani G-bod neexistuje!

Nová studie: Vaginální orgasmus ani G-bod neexistuje!

Doktoři Vincenzo a Giulia Puppovi z italského Firenze provedli revizi nových anatomických termínů souvisejících s ženskou sexualitou. A o výsledcích bádání vydali rozsáhlou studii, v níž zdůrazňují, že vaginální orgasmus je z hlediska medicíny nesmysl a mýtus, s nímž by se po více než stovce let mělo skoncovat. Termín poprvé použil Freud, ale žádný vaginální orgasmus neexistuje.

Jediný orgán, jehož stimulací je mozek ženy schopen dosáhnout orgasmu, jsou ženské topořivé struktury, mezi nimi hlavně klitoris. Ve vagíně samotné však nejsou žádné struktury, jejichž drážděním by žena mohla dosáhnout vyvrcholení.

I už žen, které snadno dosahují orgasmu při souloži do vagíny, dochází k orgasmu v klitorisu a v dalších topořivých strukturách, které jsou zanořeny do těla. U těchto žen bývají klitoris a jeho struktury větší a také blíž vagíně. Takže při souloži dochází snáze k jejich dráždění. Naopak ženy, které mají problém dosáhnout orgasmu, mají klitoris malý a mají ho vzdálený od vagíny.

Doktoři Puppovi také vyvracejí mýtus týkající se Gräfenbergova bodu známého jako G bod. Ten prý také neexistuje, strukturu nikdo nepopsal a podle všeho nijak nesouvisí s vagínou.

„Všechny ženy mohou dosáhnout orgasmu, když jsou účinně drážděny jejich topořivé orgány,“ tvrdí doktoři Puppovi ve své studii publikované v Clinical Anatomy. Ženský orgasmus tak nikdy není závislý na dráždění pyjem ve vagíně a k dosažení stačí stimulace ústy, rukou či kombinace.

Podle autorů je nesprávné používat termíny jako vaginální orgasmus, klitorální orgasmus či G-bod. Existuje totiž jen „ženský orgasmus“ a toho dosahují ženy drážděním ženských topořivých těles. Muži mají také jediný orgasmus, jehož dosahují drážděním pyje – mužských topořivých těles. Vypreparovaný klitoris a vypreparovaný penis (oba orgány se všemi do těla zanořenými strukturami) vypadají velmi podobně a tvoří vzájemně analogii.

Klitorisu je tak možné přezdívat ženský penis kvůli podobnosti s mužským penisem. Krom něj patří mezi ženské topořivé orgány ještě vestibulární bulby na obou stranách u ústí vagíny. A dále pars intermedia, tenký pásek, který oba bulby spojuje. Ženy mají také topořivou tkáň v malých pyscích (labia minora) a v houbovité tkáni (corpus spongiosum) kolem močové trubice.

Klitorální komplex má tvar bumerangu a dělí se na vlastní tělo, ramena (crura), bulbus a kořen. Čím větší jsou tyto části, tím jsou blíže vagíně a při souloži (penetraci do vagíny) dochází k větší stimulaci těchto orgánů. Žena pak snáze dosahuje orgasmu.

Doporučujeme

Články odjinud