Nové trendy ve světě kuchyní

Nové trendy ve světě kuchyní

Víte, co může za to, že jsme se vrátili ke kuchyni 18. a 19. století, v níž se žilo i vařilo? Televize. Obytná kuchyně, která se nenápadně vetřela do obýváku, se přibližuje rodině.

Aby se její členové potkávali ve společném prostoru, nemohou děti sedět u „bedny“ a maminka stát u plotny.

... Navíc je dnes „in“ své kuchařské umění vystavovat na odiv i hostům. Vždyť z mistrů s bílou čepicí se stávají oslavované celebrity. Rozhodli jste se pro novou kuchyni?

Nejdřív si naplánujte, co všechno v ní děláte, které spotřebiče nejvíc využíváte, jak často vaříte a s předběžnou představou vyrazte do kuchyňského studia.

Vybírejte s vědomím, že kuchyně vám vydrží nejméně deset let, tak, aby byla praktická a trendy i za dlouhou dobu. Ve studiu vám nejen poradí, ale na počítači navrhnou plánek, ukážou vzorníky a spočítají předběžnou cenu. Dobré studio musí mít ve své nabídce i vestavěné spotřebiče a osvětlení, které je při krájení nožem nezbytné a ve vitríně z pískovaného skla zase velmi efektní.

Pokud bojujete s prostorem, využijte populární řešení kuchyňské linky do tvaru písmene U nebo alespoň L. Praktické je zejména využití rohů, které se díky kloubovým a výsuvným mechanismům skříněk stávají snadno dostupnými.

Ne každý by doma snesl černou či sněhobílou kuchyňskou linku. Na druhé straně výrazná kuchyně zaujme na první pohled. Největším trendem jsou letos oblé tvary a použití přírodních materiálů (nejlépe exotického dřeva) v kombinaci s lesklým lakem.

Pracovní desky se stále častěji dělají z nerezu či z umělého kamene (corian, granit, kerock), který je odolný při teplotách až do 200 stupňů, nemá spáry a lze z něj vytvarovat i dřez či odkapávač. Stěnu za pracovní plochou chrání místo dlaždiček sklo či nerezová deska.

„Další zajímavé články najdete v aktuálním čísle časopisu Juicy.„


NENECHTE SI UJÍT:

Vaření, recepty, Gastronomie


Doporučujeme

Články odjinud