Nové video Kanye Westa a Rihanny může spustit epileptický záchvat!

Nové video Kanye Westa a Rihanny může spustit epileptický záchvat!

Americký rapper a producent Kanye West (33) natočil nové video, jehož hlavní hvězdou je zpěvačka Rihanna (23). Po varování odborníků je video ke zhlédnutí jen na vlastní nebezpečí.

Ve videu k singlu All of the Lights se totiž po necelé minutě objevuje sekvence blikajících světel. Charitativní organizace Epilepsy Action si toho povšimla a začala zkoumat, zda by tato světla mohla být nebezpečná pro epileptiky.

Pomocí technologie vyvinuté v Cambridge podrobili odborníci najatí dobročinnou organizací video analýze a podle jejích závěrů je frekvence blikání tak vysoká, že pro epileptiky opravdu představuje nebezpečí.

"Jsme velmi znepokojeni tím, že by toto video mohlo poškodit osoby s fotosenzitivní epilepsií. Děláme vše, co je v našich silách, abychom lidi, kterých se to může týkat, včas a dostatečně varovali," řekla listu Metro mluvčí Epilepsy Action Aimee Gee.

Video zhlédlo na stránkách YouTube bezmála pět milionů návštěvníků a zdá se, že si Kanye West připíše další velký hit. Poté, co odborníci zveřejnili své závěry, začala dobročinná organizace s rapperem a jeho agenty vyjednávat.

Napřed se zdálo, že video bude muset být staženo, ale nakonec se našel kompromis. Klip zůstává, ale objevilo se u něj varování, že u osob k tomu náchylných může vést k epileptickému záchvatu.

Nebezpečný videoklip:

ČTĚTE TAKÉ:
Kdo bodoval na letošních Andělech?!


STAŇTE SE FANOUŠKEM DAMA.CZ NA FACEBOOKU

Doporučujeme

Články odjinud