Nový adrenalinový trend: Zaplatíte si za to, že vás unesou | Zdroj: Profimedia.cz

Zdroj: Profimedia.cz

Nový adrenalinový trend: Zaplatíte si za to, že vás unesou

Trendem v extrémních zážitcích se čím dál více stává fingovaný únos. Zaplatíte za to, že se sebe, nebo svého blízkého necháte na několik hodin unést skupinkou vyděračů, kteří si neberou žádné servítky.

Frank zabočí do tiché ulice a s úsměvem na tváři si vyšlapuje k domovu. Náhle u něj zastaví dodávka a dva surovci ho nemilosrdně vtáhnou do vozu. Tam ho svážou a začnou mučit. Na neznámém místě, kam je Frank unesen, ho chvílemi topí, chvílemi týrají dalšími drastickými metodami. Frank mužům pár hodin předtím zaplatil v přepočtu asi třicet tisíc korun. Aby mu podobnou torturu dopřáli.

Frank je totiž jedním z mnoha klientů agentur „extrémních únosů“, který miluje adrenalin. A nespokojí se s pouhým seskokem padákem či zlézáním hor bez zajištění. Touží zažít skutečný teroristický únos a je ochoten za něj zaplatit. Jedním z majitelů takové agentury je Adam Thick z USA, jemuž prý byznys v posledních letech jen kvete. Lidí toužících po extrémním adrenalinu přibývá.

„Co se týče tohoto odvětví – únos pro zábavu – je specifický segment trhu. Trvá nám pouhých osm vteřin, abychom někoho unesli, většinou ho oslepíme a vtáhneme do dodávky s pistolí u spánku,“ tvrdí Thick.

Klient si dopředu sám navrhne, kam až únosci můžou zajít s ohledem na hrubost zacházení a techniky mučení.

„Provedli jsme už tolik šílených únosů, že je těžké dnes určit, co je vlastně šílené. Jeden chlap po nás chtěl, abychom ho unesli, přivázali na grilovací tyč a pomalu ho opékali v máslové omáčce. Lidé, kteří k nám přicházejí, obecně spadají do tří kategorií. První touží po novém zážitku, jednorázově chtějí zažít něco vzrušujícího, ulevit si od nudy, prostě mít dobrou příhodu. Druhou skupinou jsou lidé, kteří zkoumají své bezpečí, cestují do zahraničí, pracují tam, cestují na místa, kde jsou únosy reálné. Chtějí tak zjistit, zda jsou schopni takovou situaci ustát, chtějí se naučit, jak reagovat, co by měli dělat pro přežití. Třetí skupinou jsou fetišisté, kteří se nechávají rádi svazovat. Muži i ženy s fantaziemi o únosech,“ svěřil Thick v interview pro britský The Sun.

Podle něj se nemusí veřejnost práce jeho agentů obávat. Ještě nikdy se nestalo, že by byla unesena nesprávná osoba a mučen člověk, který o to vůbec nestál.

Doporučujeme

Články odjinud