Nový filmový kanál CINEMAX

Home Box Office Central Europe (HBO CE) – přední poskytovatel prémiových filmových kanálů ve střední Evropě představí v prvním čtvrtletí roku 2005 nový filmový kanál CINEMAX. Dnes to ohlásil Phil Roter, výkonný ředitel HBO CE. Po uvedení na trh bude tento kanál k dispozici v Polsku, Maďarsku, České republice, Slovenské republice, Rumunsku a Bulharsku.

Cinemax je kanál vytvořený speciálně pro „milovníky filmu“. Na rozdíl od kanálu HBO, který nabízí nejvýznamnější filmy, speciální události a oceněné seriály, bude Cinemax vysílat pouze filmy. Nabídka kanálu Cinemax bude zahrnovat zejména filmy s hvězdným obsazením pozitivně hodnocené kritiky, nezávislé filmy a oceněné filmy celosvětové produkce. Kanál Cinemax, který byl koncipován jako ideální doplněk kanálu HBO, bude poskytovat doplňkový výběr filmů.

„Těší nás, že po prvním uvedení HBO na zdejší trh v roce 1991 máme nyní příležitost do střední Evropy přinést kanál Cinemax. Ačkoli kanál Cinemax tvoříme specificky pro středoevropské země v nichž působíme, je pro nás důležité, že koncepce kanálu se ukázala úspěšnou ve spojení s kanálem HBO v Asii a Latinské Americe. Vzhledem k této zkušenosti vnímáme kanál Cinemax jako dokonalý doplněk kanálu HBO,“ řekl Phil Roter.

„Kanál Cinemax se bude zaměřovat na kvalitní filmy s dobrým příběhem a dobrými herci, které zaujmou všechny milovníky filmu. Tento kanál bude mít jasný a uživatelsky orientovaný časový plán. Bude se jednat o model, který poskytuje specifické příležitosti ke sledování se snadno rozpoznatelnou strukturou. Denně zaručujeme kombinovaný večer s dvěma hlavními filmy ve 20 a 22 hodin. Předplatitelé kanálu Cinemax si budou moci vybírat ze širokého spektra filmů různých žánrů z celého světa,“dodala Judit Minda, programová ředitelka HBO CE.

Každý večer v týdnu na Cinemax bude mít jedinečný tématický základ, např.: Sobotní premiéra a Kino X, Zóna soumraku s nejlepšími thrillery, scifi, detektivními a napínavými filmy každou neděli večer, široká škála žánrů a témat vybraných specificky pro ženy v rámci Dámská jízda každé pondělí, Zaostřeno na… s programovými skvosty, které zaujmou milovníky filmů zajímající se o konkrétní režiséry, herce nebo témata, středeční Kino svět s nejnovějšími filmy z celého světa oceněnými filmovými kritiky, Filmová klasika s nejoblíbenějšími evergreeny každý čtvrtek a Cinemakult zaměřený na aktuální a informativní témata každý páteční večer.

Kanál Cinemax bude nabízet programový obsah nejméně pěti předních hollywoodských studií, které budou zahrnovat Warner Brothers, Disney, Sony, MGM a Paramount. Podstatná část filmů vysílaných na kanálu bude v daném regionu vysílána v televizi poprvé. Několik příkladů filmů, které přinese Cinemax:

V rámci Sobotní premiéry mohou diváci shlédnout Evelyn s Piercem Brosnanem, Švindlíři, Hope Springs s Colinem Firthem nebo Osamělý mstitel s Vinem Dieselem. Úterní vysílání nabídne Noc s Oliverem Stonem a jeho filmy Salvador a Nixon nebo Noc se Seanem Pennem: The Falcon and the Snowman a At Close Range. Středeční noc je věnovaná Světovému kinu a diváci proto budou moci shlédnout: Solino (Německo), Purple Butterfly (Čína), Astronauts (Španělsko) a Minimal Stories (Argentina). Soumrak představí: Mutant 3, Hřbitov domácích zvířat a Invaze zlodějů těl. Pondělní noc je věnována komediím a dramatům pro ženy a o ženách. Z širokého výběru uveďme jen několik příkladů: Saving Jessica Lynch, Holiday Heart nebo She is having a Baby. V rámci Dnešní klasiky se objeví filmy jako Pomáda, Návrat Růžového Pantera nebo Dobrodružství Priscilly, královny pouště. Páteční večer věnovaný aktuálním informativním tématům nabídne např.: The Trench, Palookaville, Dream With the Fishes a Baadasssss! V sobotních Hříšných potěšeních se objeví filmy jako Skandální odhalení s Michaelem Douglasem a Demi Moorovou, The Ranch nebo Love Crimes.

Cinemax bude vysílat v lokálních jazykových mutacích. V Maďarsku, České republice a Slovenské republice bude kanál dabovaný, v Polsku bude použit voice-over a v Rumunsku a Bulharsku bude opatřen titulky. Kanál bude vysílat 18 hodin denně během týdne a 24 hodin denně o víkendech.

zdroj: HBO

Doporučujeme

Články odjinud