O bláznech, hmotném čtivu a lhostejnosti

Kateřina Dubová se stala jednou z finalistek o titul Miss Internet. Co na sebe prozradila tato 22tiletá sekretářka z Prahy prozradila?

O bláznech, hmotném čtivu a lhostejnosti

Kateřina Dubová se stala jednou z finalistek o titul Miss Internet. Co na sebe tato 22tiletá sekretářka z Prahy prozradila? Mnoho dalších informací najdete na vlastních stránkách http://blazinek.zde.cz

simona.cz: Ahoj Katko! Jak se dneska máš? Zajímalo by mě i ostatní, jak jsi se k soutěži o nejkrásnější a nejchytřejší dívku Internetu dostala.
Katka "Blázínek" Dubová: Ahojky, docela to jde, přestože mi dneska je tak nějak divně - to asi ta změna času. Jak jsem se k soutěži dostala :o)) známá otázka. No, bylo to spíš z recese, jeden kamarád mě přemluvil a já si řekla, proč to nezkusit, vždyň o nic nejde.

 

simona.cz: Přemlouval Tě dlouho?
Katka "Blázínek" Dubová: Ani mě moc přemlouvat nemusel, jsem pro všechno

  1. asi proto jsem dostala přezdívku Blázínek :o))

 

simona.cz: Pro všechno? A co ten gulášek, který jsi odmítla vařit? :-)
Katka "Blázínek" Dubová: No dobře, tak zase úplně pro všechno ne ;o)) Přece jen jsou věci, ve kterých se takhle bláznit nedá.

 

simona.cz: V čem jinak blázníš?
Katka "Blázínek" Dubová: Momentálně, nebo spíš neustále, jsem poblázněná svým psíkem a s ním vyvádím ty největší šílenosti. Ono jít s ním jen na procházku je docela šílenost. Nesnáší totiž velký pejsky, lépe řečeno všechny pejsky až na výjimky a lidi moc v lásce taky nemá. I když mě asi bezmezně miluje. To si věřím co?

 

simona.cz: Říká se, že pes ovlivňuje svého pána a naopak. Jak se tomu mezi Vámi dvěma?
Katka "Blázínek" Dubová: Já si myslím, že na tom je hodně pravdy. Všichni, co mě znají, říkají, že mě Árčí hodně změnil, i když ne zrovna v tom lepším směru, protože jak oni říkají: "Ten pejsek si ochočil Tebe a ne ty jeho." Nedokážu bez něj moc dlouho být, takže od té doby, co ho mám, jsem poměrně dost zklidnila svůj život. Dříve jsem poměrně často trávila víkendy mimo Prahu a neustále lítala někde pryč. Od té doby, co mám jeho, jsem ještě nebyla jedinou noc bez něj a ani si to neumím představit. Arčínek to asi moc dobře ví, protože kdykoliv mu něco nedopřeji - např. honit po parku dobrmana, tak se tváří děsně uraženě a nemluví se mnou.

 

simona.cz: Jsme na tom podobně. Zajímáš se také o ochrana a práva zvířat?
Katka "Blázínek" Dubová: Začala jsem se o to zajímala v době, kdy kousek od mé kanceláře seděl na chodníku v děsném mrazu jeden bezdomovec s fenkou a u ní leželo 6 maličkých štěňátek. Ještě ani neviděli. Přišlo mi to hrozné, protože jsem toho člověk viděla už po několikáté a vím, že se o tu fenečku střídá ještě s jedním bezdomovcem na žebrání. Hrozně mě to vzalo, jak se ty maličký třásli zimou. Bála jsem se o jejich další životní cestu, zavolala jsem Ligu na ochranu zvířat, protože jsem nevěděla, co dělat. No a tenkrát jsem se o to začala zajímat.

 

simona.cz: Žebráci se zvířaty jsou vážných problémem. Stejně tak lidi využívají malé děti.
Katka "Blázínek" Dubová: Ano, to je dost smutné. Já teď dost fandím projektu, kdy prodávají bezdomovci časopis za 20,- Kč polovina z toho je jejich výdělek. To mi přijde skvělý. Ten časopis se jmenuje Patron, ale myslím si ,že to mnoho z nás už zná.

 

simona.cz: Využila by si v případě výhry v soutěži Miss Internet svou popularitu a titul na nějaký charitativní projekt?
Katka "Blázínek" Dubová: Pokud by mi to organizátoři umožnili, tak určitě ano. Cituji z pravidel Miss Internet: "Miss Internet je registrovaná ochranná známka, a jako takové nesmí být využita ke komerčním účelům, propagaci akcí, služeb či výrobků apod. bez vědomí majitele známky (J. Fikáčka)." Charity se to doufám netýká.

 

simona.cz: Můžeš trochu konkretizovat své záměry?
Katka "Blázínek" Dubová: Už od mala tíhnu k dětem. Ráda bych se proto angažovala v nějakém projektu na pomoc těm nejmenším - dětské domovy, apod. Jednou jsem dokonce psala po shlédnutí pořadu v televizi paní ředitelce z dětského domova Dolních Počernic, zda by se jim nehodila nějaká pomoc. Bohužel jsem nebyla "vhodná", neměla jsem žádnou praxi s dětmi. Bylo mi to líto, ale měli pravdu .... ale na zvířátka bych určitě taky nezapomněla :o))

 

simona.cz: Co ty a volný čas?
Katka "Blázínek" Dubová: Já a volný čas?? Co to je? :o)) Ne, teď vážně. Volného času moc nemám. Ono když člověk přijede v 18.00 z práce jde běhat s pesanem a pak uvaří, uklidí, moc ho pak není, ale když se vyvede, tak si ráda zajdu někam popovídat s kamarády - i když opět problémek (aby se kamarádi snášeli s Árčím :o)) Jinak si ráda zacvičím. Teď zrovna jsem se zbláznila a koupila si "hula-hop" (tím myslím kruh, co se s ním točí okolo pasu :o)) a švihadlo...... to je pak doma veselo :o)). Ale docela to i mělo zajímavý účinek - přítel si pořídil činky a začal posilovat :o))

 

simona.cz: Cvičení a pes. Něco dalšího Tě v soukromí zajímá? Co třeba literatura? Nebo snad dáváš přednost Internetu?
Katka "Blázínek" Dubová: Tak o tuto sféru se mi velmi ráda postará maminka, dalo by se říci, že je to moje nejoblíbenější spisovatelka :o)) Ta mě zásobuje "hmotným čtením" :o))

 

simona.cz: Hmotným?
Katka "Blázínek" Dubová: Hmotným myslím něco, co si přečtu při cestě do práce, o víkendu když je chvilka. Jinak, jak jsem říkala, je spousta zajímavých věcí na Internetu. Tomu říkám "nehmotný" čtení. Pokud si ho teda nevytisknu :o)) Jinak se většinu věcí dozvím z Internetu (nač si kupovat drahé časopisy, když na netu jsou k mání zadarmo ? Zajímavý je také Neknihy.cz, jestli znáš .....

 

simona.cz: Je něco, co jsi o sobě ještě v průběhu soutěže neprozradila, ale lidičky by o tom měli vědět?
Katka "Blázínek" Dubová: jéje (strašně přemýšlím...........)

 

simona.cz: Práskni na sebe něco
Katka "Blázínek" Dubová: Já nevím........ co o mě nikdo neví?? :o) Něco na sebe prásknout?? Chi,chi, tak třeba to, že mám velikost nožičky 42, to určitě ví jen málokdo :o)) Myslím si, že každý, kdo mě zná - byň jen přes net, o mně ví všechno. Jsem poměrně otevřenej človíček :o))

 

simona.cz: Co vzkážeš čtenářům?
Katka "Blázínek" Dubová: Hrozně moc bych chtěla, když Tě tu mám, lidičkám říct něco o ignoranctví a nevšímavosti . Každý den jezdím metrem z práce a každý den vidím to samé - kapsáře. Jednou jsem kvůli tomu dostala pár ran, ale nelituju toho. Mrzí mě, že nikdo nic neudělal. Dávejte si pozor! Myslím to vážně. Všímejte si, co se kolem Vás děje. Nebuďte lhostejní, nebojte se. Je mi líto, když vidím, jak všichni dělají, že nevidí. Když budeme všichni držet spolu, tak tahle situace nenastane. Tenkrát jsem to neviděla jen já, že tu dívku chtěli okrást, ale všem to bylo jedno. Nebo měli strach? Dostala jsem pár ran..... plné metro lidí...... a zastala se mne jen jedna asi tak 40tiletá paní. Ostatní si tam tak stáli a nic. Jich se to netýká, je to nezajímá. Prosím, nebuďte takoví. Představte si, že ten koho okrádají, jste vy. Nechtěli by jste aby Vás někdo upozornil? Někdo se Vás zastal? Něco prostě udělal?

 

simona.cz: Myslím, že lepší poselství jsi nemohla dát.
Katka "Blázínek" Dubová: Hrozně dlouho přemýšlím, jak to zviditelnit, ale každý mi říká: "Vykašli se na to nebo Tě jednou zabijou." Mě to přijde dost hrozný a nechci se na to vykašlat.

 

simona.cz: Přeji Ti za sebe i celou redakci dama.cz, aby se do Tvého boje proti lhostejnost a nevšímavosti zapojilo co nejvíce lidí.
Katka "Blázínek" Dubová: Děkuji ti :o))

 

simona.cz: Děkuji za rozhovor a hodně štěstí ve finále.
Katka "Blázínek" Dubová: Díky moc, mám radost, že jsem to mohla říct.

Doporučujeme

Články odjinud