O čem všem mluvíte s partnerem? Otestujte se, zda je váš vztah v pořádku

O čem všem mluvíte s partnerem? Otestujte se, zda je váš vztah v pořádku

Chcete-li, aby váš vztah byl smysluplný, dlouhotrvající a úspěšný, je potřeba, abyste spolu s partnerem dokázali komunikovat. Jestli o důležitých věcech ohledně vás, vaší situace a budoucnosti nejste schopni mluvit, je dost pravděpodobné, že vztah nebude mít dlouhé trvání. Dokážete mluvit o následujících věcech?

Kam váš vztah směřuje

Jestliže vztah funguje a vy jste jeden s druhým spokojeni, dost pravděpodobně sdílíte i stejné cíle. Je však potřeba mluvit nahlas o tom, kam váš vztah směřuje a jestli se ubíráte stejným směrem. Je-li vaše vize stejná nebo aspoň podobná, pak stojí za to udělat vše pro to, aby vztah fungoval po všech stránkách. Nemluvíte-li o vašich cílech nebo se v nich neshodujete, je čas se zamyslet, zda v tom má smysl pokračovat.

Pokračování 2 / 5

Jak nakládáte s financemi

Není to o tom, kdo z vás dvou vydělává víc nebo míň. Je ale třeba vědět o tom druhém, jak asi utrácí své peníze a jestli je schopen něco našetřit. Šťastné a fungující páry mají o svých financích přehled a dost často je řídí společně nebo o nich alespoň běžně mluví.

Pokračování 3 / 5

Pocity ohledně jeho přátel a rodiny

Stane se, že vám možná jeho přátelé nebudou příliš sympatičtí. Nemusí to být vaše ani jejich chyba, prostě si nesednete. Když jste ve zdravě fungujícím vztahu, neměl by pro vás být problém to partnerovi vysvětlit a on by měl vaše pocity akceptovat. Musíte o tom ale mluvit! A ne tak, že budete jeho kamarády nebo rodinu pomlouvat a kritizovat, protože to k ničemu dobrému nevede.

Pokračování 4 / 5

Jak řešíte hádky

Všechny páry se čas od času hádají a je to naprosto normální. Jak se říká, hádky jsou kořením lásky a svým způsobem oživují váš vztah. Předmět hádky je ale potřeba řešit, takže je nutné, abyste spolu mluvili. Pokud každá hádka skončí na mrtvém bodě, nějakou dobu spolu nemluvíte a pak děláte, jakoby se nic nestalo, problém se nikdy nevyřeší. Musíte partnerovi sdělit, co máte na srdci, protože on vám do hlavy nevidí a nemůže tak argumentovat. A naopak.

Pokračování 5 / 5

Co očekáváte v posteli

Kdo říká, že sex není ve vztahu důležitý, je lhář. Pokud se vám milování s ním nelíbí a necítíte během něho potěšení, aniž by to váš partner zaznamenal, je čas si promluvit. Možná se během takové konverzaci ani jeden nebudete cítit pohodlně, ale jakmile se prolomí ledy, půjde to lépe a lépe. Jestliže vás partner miluje, bude vás chtít uspokojit nejen sexuálně, ale i emocionálně. Odmítá-li se na toto téma bavit, není to v pořádku.

Doporučujeme

Články odjinud