O partnerství trochu ji-nak :)

O partnerství trochu ji-nak :)

Všechny zdi, na které narážíme hlavou, jsou v naší hlavě. Vím,že mnoho lidí žije v harmonickém partnerství či manželství, jsou spokojeni a já jim to ze srdce přeji.

Je však i spousta mužů a žen, kteří partnera hledají, nebo jsou zklamáni partnerstvím v kterém žijí, či kterými prošli. Když se podíváte kolem sebe z hlediska vztahů a partnerství, vidíme,že čím dál víc lidí žije „singl“.

Mnoho odborníků na vztahy uvádí, že je to celosvětový trend, daný dobou. No to nám ale spokojenosti nedodá. Co je ten tajemný „magnetismus“ u žen a mužů, který je tak silný, že drží partnery pohromadě a v harmonii? Kdy, kde a jak ho objevit? Můžeme ho sami ovlivnit? Co je třeba udělat pro to, aby zrovna nám fungoval?

Možná nám pomůže když přijmeme východní filosofii o duálním světě. Znáte čínskou monádu, grafické znázornění vztahu Jin a Jang – tedy ženské a mužské energie, které beze zbytku vyplňují kruh-monádu. V černé kapce je bílá tečka a v bílé černá. Dva opačné póly, které se neustále mění, prolínají a vyrovnávají v harmonii.

Jin a Jang se přitahují právě proto, aby utvořili harmonický celek (monádu). Můžeme si to představit jako JEDNO partnerství, kde uvnitř DVA - žena a muž hrají svou společnou hru. Čím víc je žena Jin, má víc ženské energie a tím je pro muže přitažlivější. Čím je muž víc Jang – má víc mužské energie a je přitažlivější pro ženu.

A jsme u toho. Ať už jsme muž, či žena, každý v sobě máme namíchaný kokteil Jinu a Jangu, tedy „ženskosti“ a „mužnosti“. A protože jsme každý jedinečný originál, je ta směs v každém trochu jiná. Oba se svojí podstatou liší. Jeden má to, co nemá druhý. A to je přitahuje. Každý má svou část klíče k jednotě..

Muž a žena se mohou doplňovat, ale také odpuzovat. Pochopitelně první varianta je pro partnerství lepší. Jde hlavně o komunikaci. Aby se nehádali „ženské“ a neporvali „mužské“ energie obou partnerů. I přesto, že spolu žijí tisíce let, ženy a muži se stále dobře neznají. A dobře se poznat znamená setkávat se a komunikovat.

Možná dodnes nevíte, jaký máme „potenciál přitažlivosti“ pro osoby opačného pohlaví. To a mnohé další „moudrosti“, které nám usnadní cestu při hledání partnera, či lepší soužití ve stávajícím vztahu si můžete zkusit v Seznamce Jin-Jang – viz „Akce“.

Doporučujeme

Články odjinud