O Vánocích nás bude o jednoho méně u stromečku ..

O Vánocích nás bude o jednoho méně u stromečku ..

Vánoce za dveřmi a pro některé z nás začíná krásné období svátků vánočních. Bohužel ne tak pro všechny lidi. Nemluvím teď vánočním o shonu, o práci, o penězích, ale o lidských vztazích.

O Vánocích nás bude o jednoho méně u stromečku ....

Vánoce za dveřmi a pro některé z nás začíná krásné období svátků vánočních. Bohužel ne tak pro všechny lidi. Nemluvím teď vánočním o shonu, o práci, o penězích, ale o lidských vztazích. Ne všichni se totiž letos sejdeme u krásného nazdobeného vánočního stromečku se spoustou dárků v plném rodinném počtu.

Jsou mezi námi mnozí, kteří letos usednou k vánočnímu stromečku bez některého ze svých blízkých, který odešel jak bych řekla já "do nebíčka". Tato část lidí bude zřejmě o Vánocích vzpomínat na svého blízkého a topit se v smutku.

Ráda bych Vám, kterých se tento mini článek dotýká, chtěla říct, že Váš blízký by si to určitě nepřál. Určitě by Vás nechtěl vidět, jak se topíte v moři slz, jak trápíte svou dušičku vzpomínkami, ale tím nechci říct, že byste si neměli zavzpomínat. Naopak, mluvte o tom, ale pokuste se s veselejší notou. Myslete jak Vám bylo krásně, co vtipného jste zažili, co jste díky danému človíčkovi dokázali a co Vám dal a nemyslete na to, proč je to takhle a ne tak.

Vím, že je to těžké, ale co není.... a navíc on je pořád Vám nablízku, i když tomu možná nevěříte.. kouká a dohlíží na Vás, tak ho nezklamte slzičkami, které byste ronili u vánočního stromečku, to by se mu určitě nelíbilo... asi tak jako já si vzpomenu, když na mě padne smutná nálada, na mého dědečka, který mne před nedávnem nečekaně opustil, na jeho slova, která mi říkával, když jsem byla smutná... a hned mi to vykouzlí úsměv na tváři. Zavzpomínejte, ale netrapte se lidičky, život je boj a jako takový ho musíme tak brát. Ráda bych tento článek věnovala mému dědečkovi jako vzpomínku. Děkuji Vám a buďte stateční !!!

Autor: blazinek.zde.cz

Doporučujeme

Články odjinud