Objevte s námi překrásnou Apulii

Objevte s námi překrásnou Apulii

Blíží se doba prázdnin, dovolených, výletů a cestování. Těm z vás, kteří se rozhodujete, kam vyrazit za sluncem, mořem a báječnými zážitky, doporučujeme navštívit Apulii, jednu z nejexotičtějších a nejjižnějších oblastí Itálie.

ApuliePugliaGarganoSalentoJadranského mořeJónského5 provinciíSalento

Apulie vás doslova okouzlí téměř nedotčenou přírodou a křišťálově průzračným mořem. Zejména pláže jižního Salenta se mohou pochlubit modrou vlajkou. Díky čistotě zdejšího moře je tato oblast často vyhledávána klienty s dýchacími onemocněními a kožními chorobami jako je lupénka, ekzémy, alergie. Další neodmyslitelnou součástí Apulie je její rozmanité kulturní a historické dědictví. Apulie byla vždy jakýmsi pomyslným mostem mezi kulturami východu a západu, křižovatkou uprostřed Středozemního moře, hrála ústřední roli v historii celého italského poloostrova. Žila zde vždy tolerantní multietnická společnost, která ovšem mnohokrát v historii, díky strategické poloze, čelila útokům různých kolonizátorů. Mnohá etnika tudíž logicky zanechala své stopy v architektuře, kultuře, zvycích a nářečích, dokonce i v právu.

Pokud se rozhodnete navštívit Apulii autem, máte před sebou téměř denní cestu, na jejímž konci vás ovšem čeká překrásný kus země, milí lidé, zajímavá architektura, úžasné pláže, vynikající gastronomie. O mnoho pohodlnější a jednodušší cesta, jak se přenést do téměř exotického ráje, je cestovat letadlem. Přímý let z Prahy do Bari trvá necelé dvě hodiny.

Doporučujeme navštívit!

Otranto

Leuca

Gallipoli

Lecce

Alberobello Pokud opustíte pobřeží a vydáte se směrem do vnitrozemí do oblasti Murge, otevře se před vámi nádherný kraj olivových hájů, sadů, vinic, obilných lánů, malých políček a zemědělských usedlostí. Zvlněná krajina vám může vzdáleně připomínat Toskánsko. Co ji však naprosto odlišuje, je přítomnost kruhových kamenných staveb s kuželovitými vršky, tzv. trulli. Největší koncentraci těchto fascinujících stavení najdete v městečku Alberobello, které se díky této charakteristické a svérázné architektuře místního kraje stalo členem UNESCO.

Vystihnout atmosféru Salenta není možné pouze v jednom článku. Proto pro vás připravujeme další pokračování.

Specialisty na cestování po Salentu naleznete na http://www.apulia-in.cz>www.apulia-in.cz nebo na http://www.salento.cz>www.salento.cz.

Doporučujeme

Články odjinud