Objevte s námi překrásnou Apulii

20 komentářů

Renata
24. března • 0:54

Také jsme byli před lety na Gargánu ve Vieste a moc se nám tam líbilo, ale Salento se nám líbí ještě více! Leta jezdíme do Gallipoli s dětmi a naší paní doktorkou na třítýdenní ozdravný pobyt. Dětem to náramně prospívá na ekzém a i já si tam vždy dobiji baterky. Už to máme za pár, jedeme zase v květnu a už se nemůžeme dočkat! Těšíme se hlavně na to nádherné neuvěřitelně tyrkysové moře, vůni rozkvetlé přírody a fantastické palačinky do Otranata!

janetttka
21. září • 14:49

Krása, jela bych hned.. Třeba příští léto..

B.li.duš
24. července • 18:03

byla jsem v GARGÁNU..BYLO TO TAM NÁDHERNÝ.DĚKUJI SONĚ ZA KRÁSNÉ VYZNÁNÍ.VE VŠEM S NÍ SOUHLASÍM

sona
17. června • 13:13

Kdo jednou navštíví salentinský poloostrov ,musí si jej zamilovat.Nádherné moře,každý den vás překvapí svou silou ,nebo něhou,čistotou ,průzračnou vodou.Odraz slunce na hladině vás nutí přivírat oči a nechat se unést tou krásou.
Miluji Gallipoli,rok bez něj ve mě vyvolávají abstinenční příznaky.Nabízí tolik krásy-historii,voňavé oleandry,sluníčko plné energie,pohodu,módu,užasné trhy,kde koupíte úplně všechno s typickou jižní atmosférou.Procházky po starém Gallipoli-posezení na starých hradbách,kde na vás dýchájí staré příběhy,koukáte na rybáře a západ slunce a máte dojem,že tak vypadá ráj..už se zase těším.

margherita
12. června • 21:57

ODPOVĚĎ PRO MAGNEZII:
Salento je oblast, kde se cestovní ruch teprve začíná rozvíjet a která ani zatím nebyla masově zpropagována, takže zkomercionalizované rozhodně není. V Itálii sice patří mezi nejoblíbenější italské destinace, ale vzhledem k tomu, že Italové jezdí na dovolenou především v srpnu, v ostatních měsících je tam klídek. Výběr "nejlepšího období" dost záleží na tom co máte ráda a jakou dovolenou chcete prožít. Salento je totiž každý měsíc úplně jiné. Koupací sezóna začíná již v květnu a končí v půli října. Toužíte po klidné dovolené a poznávání? Jeďte v květnu, červnu nebo v září eventuálně v říjnu. Není tak horko, takže až Vás omrzí lenošení na plážích můžete s chutí vyrazit za památkami, kterých je tam bezpočet. Zábavu, nové lidi a diskotéky? Jeďte v červenci nebo v srpnu. Na shopping (který je tam super:-) se vydejte začátkem července, protože začínají letní výprodeje. Já mám nejraději květen a červen, protože je dlouho světlo a všechno je zelené a krásně kvete. V září je zase nejteplejší moře. Od poloviny července a zejména v srpnu, kdy se tam sjede italská smetánka to tam skutečně žije (dlouho do noci otevřené obchody, kavárničky a cukrárny, diskotéky pod širým nebem a nejrůznější párty na plážích). Takže čím více k srpnu, tím více lidí a zábavy, ale také vyšší teploty. Je třeba si ale také uvědomit, že čím blíže k srpnu s tím vyššími cenami se tam setkáte.
Přeji Vám, abyste na Salentu prožila překrásnou dovolenou, a abyste si jej zamilovala tak jako já :-).

v.zuzi
12. června • 15:33

Byla jsem v Gallipoli i s rodinou již několikrát a vždy autem,cesta je sice delši,ale stojí to za to:)Dělali jsme si výlety kam jsme chteli,napřiklad do krásného městečka ALBEROBELLO nebo do safari ve Fasanu a samozřejmě po okolí.Jih Itálie je opravdu nádherný,moře krásně čisté a písek jemný.Co se týče Gallipoli je to překrásné město kde si každy najde to své,okouzlí vás historické centrum tak i večerní procházky po promenádě a kdo miluje nákupy bude velmi spokojen. Všem vřele doporučuji nebudete zklamáni:)

Vilma
12. června • 0:52

S velkou radostí jsem si přečetla názory lidí, které také uchvátila atmosféra Gallipoli,čisté moře a hlavně milí a srdeční lidé s jihoitalským temperamentem. Jezdíme do Apulie 15 let na třítýdenní ozdravné pobyty s dětmi,o které pečuji
ve své ambulanci.Vracejí se nabité enregií a návštěv pro zdravotní obtíže je významně méně, než kdykoli před tím.A rodiče, kterí jezdí s nimi,
si tenhle ráj na zemi nemohou vynachválit :-)

odetka.odetka
11. června • 13:53

Vypada to uzasne, jen cesta docela dlouha.Letos jedeme do Chorvatska,ale pristi rok bych chtela urcite do Gallipoli. Zni to skvele.

Magnezia
11. června • 9:49

Čtu tady vaše příspěvky a musím konstatovat, že mě to velice láká. Otázka pro ty z vás, které to znáte: Kdy (měsíc) je nejlépe se do jižní Itálie vypravit? Je tam veliký nával turistů? Není v této oblasti turistický ruch zkomercionalizovaný?

Carodka
10. června • 13:18

Holky, já už z fin, důvodů podlední tři roky jezdím po Čechách a zjistila jsem, že i to má svůj půvab! Nejkrásnější je asi tradiční historická Vltava. Je příjemné odpočívat tam, kde mám kořeny! http://www.sisak.estranky.cz/

léto
9. června • 19:34

Se článkem mohu pouze souhlasit. Překrásné místo, čisté území, čisté moře a pláže. Ve městech je na co koukat jak přes den tak i v noci.

Alec6
8. června • 23:17

Nádherné bílé zářivé městečko Gallipoli se svým křišťálově průzračným mořem nás před 10 lety uchvátilo natolik, že se tam rok co rok rádi vracíme. Navíc větší obsah soli v Jónském moři vždy spolehlivě na pár měsíců vyléčí kožní dermatiditu mojí i mé dcery... Můžu jen vřele dopuručit. Skvělá dovolená a ještě ke všemu za rozumné peníze:-)

Studio_lady
8. června • 22:12

K výše uvedenému se můžu jen přidat.Několikrát jsme vyrazily matky s dětma, pak už se jezdilo s kamarádkama a s rodinama. Moře vždycky uchvátí, kapučíno ve dvě ráno po protančené noci výborné, zmrzlinárna pokaždé na stejném místě a chutná stejně dobře jako před lety,trhy vždy ve středu,na pláži výborné mandle až pod nos, výlety s dotykem historie, pohoda a žádný spěch :-)))

nadkaS
8. června • 14:09

Apulie mě uchvátila natolik, že tam letos pojedu znovu. Moře je bezkonkurenčně průzračně čisté a Gallipoli a Otranto úchvatné. Už se těším.

Sharkypoo
8. června • 13:41

Do doby než sem zavítala do jižní Itálie jsem neměla potuchy, jak nádherná jižní Itálie je. Byla jsem konkrétně na Salentském polostrově, Gallipoli a okolí. NÁDHERA...!!!
Co se mi tu líbilo nejvíc byla úžasná atmosféra tradiční Itálie...jakoby tu na vás historie místa dýchala trošku odevšud.. z lidí, míst, staveb, kuchyně, je tu intenzivnější než jinde.
Moře je, no bezkonkurenční... nádherně průzračná čirá barva se světlým pískem, no jako v Karibiku..to je pravda...siluety bílých majáků v dálce, bohatá historie měst a architektura památek je opravdu skvostná...romantika bez kýče :)

Vřele doporučuji, pokud chcete neobvykle krásné místo, které vás upoutá vůní dávné minulosti a krásné krajiny...

Arinka1
7. června • 8:50

V Itálii jsem byla hodněkrát je prima země. Báječní lidi všem doporučuji

LuckyL
5. června • 23:15

Jú, presne do tejto oblasti sa toto leto chystáme! :-) Už sa teším, Taliansko máme tiež veľmi radi, obzvlášť juh...

Pizzy*
5. června • 14:26

překrásné, hned bych tam vyrazila :)

kopec
5. června • 14:20

Itálii miluji,mám ji celkem dost procestovanou.

Yasmin.Hayatt
5. června • 13:11

Mohu potvrdit, byla jsem tam několikrát a nádhera. Opravdu nádhera.

Doporučujeme

Články odjinud