Oblíbená barva: Co prozradí o vaší povaze?

14 komentářů

Anonymizovaný
11. května • 21:16

Jo,u mě to sedí jsem modrej....hmmm :-( :'(

Elynor
29. dubna • 13:50

Na podobné pokusy o amatérský psychologický rozbor odpovídám, že všechny barvy jsou krásné. Někdy. A jindy příšerné. Záleží na tom, co a z jakého materiálu onu barvu nese. Případně i na odstínu a transparentnosti. Některá barva je krásná na raketoplánu a jiná zase na něžné květině :/

helza
29. dubna • 20:05

@Elynor: Ale nevím, zda jde o pokus o amatérský psychologický rozbor, myslím, že s oblíbenými barvami psychologové opravdu pracují.

Elynor
29. dubna • 21:38

@helza: Reagovala jsem na titulek a úvodní věty článku. Co prozradí barva o povaze a že je klíčem atd. - to pokládám za takový úsměvný psychologický amatérismus. Diskuze jsem si všimla, ale tady jsou tak často recyklované články i se starými diskuzemi, že už to snad ani nikoho nepřekvapí. :-)

helza
30. dubna • 10:12

@Elynor: Aby to nevypadalo jako že s tebou nesouhlasím, tak z toho psychočlánku vyjímám: "Posuzovat druhé podle barev, do kterých se oblékají, a na základě jejich obliby je často zavádějící. V žádném případě nevěřte kdejakému pseudoodborníkovi, který vám bude slibovat, že odhalí vaše nitro na základě sady barevných kartiček, k jejichž používání neabsolvoval erudovaná školení a postrádá tak potřebnou kvalifikaci. I k výsledkům ze strany odborníka pracujícího s Lüscherovým testem buďte obezřetní a ověřujte si, zda je v jeho vyhodnocení dostatečně zkušený." Prostě barvy psychologie k diagnostice používá, ale není to tak snadné, jak to vypadá. A to, co nám nabídla Dáma, je skutečně pouze "úsměvný psychologický amatérismus." Jenom tak pro zábavu.

helza
30. dubna • 10:03

@Elynor: Chápu tě. Fakt je, že v rukou psychologů i psychiatrů barvy byly a stále jsou cenným diagnostickým vodítkem při hodnocení celkového obrazu osobnosti. Pro zajímavost sem dávám odkaz: "https://psychologie.cz/co-o-vas-rikaji-vase-obli... ... ".

helza
29. dubna • 20:02

@Elynor: Diskuse je dva roky stará, ale tak jak to píšeš, s tím souhlasím. Fakt ale je, že někdo má oblíbenou barvu, květinu, písničku, jídlo - to já tak úplně nemám a nevím, jestli nejsem proto divná. Ale vařím plno jídel, které doslova miluju, líbí se mi spousta písní různých žánrů a tak je to s kytkama, s těmi barvami a se vším. V létě si myslím, že nejvíc miluji léto, na podzim, nejvíc miluji podzim, v zimě mám pocit, že nejbáječnější je zima a jaro mě nadchne stejně tak.Když budu brát v úvahu barvy, které ráda nosím, pak nosím ty, která mi sluší a ve kterých nejsem "vyblutá" a ne ty, které mě nadchnou na mladých, krásně nalíčených modelkách. Takže dnes opravdu nevím. Možná, že ale nejde o barvy, které si oblékáme, ani o ty které se nám líbí, ale o ty, které v nás vyvolávají příjemný pocit.

Olís
19. listopadu • 8:42

Boxíky mi nevadí, umím hledat. Je to rychlejší, než pročítat všechny články. A ty barvy na mne sedí☺

helza
8. listopadu • 9:03

Boxíky jsou, možná je dodali. Klikla jsem si na tři barvy, protože ty tři barvy mám ráda a ostatní fakt nemusím. Překvapilo mě, že ač tady většinou bývají blbosti, tohle na mě sedlo jako ulitý. Všechny tři barvy.

hecana
7. listopadu • 13:00

Boxík tu je, našla som si v ňom svoju farbu, klikla a prečítala...

farah.farah
13. ledna • 14:52

jo jo a přesně z toho důvodu na to neklikám a nehodlám to číst, protože tohle je fakt ubohost.

lebahu
13. ledna • 8:09

Kdyby byly boxíky ,kliknete si jenom na svou barvu. Kvůli reklamě majitel webu potřebuje, ať článek zobrazíte 20x, než tu svou najdete.
Chápu snahu o co největší zisk z reklamy, ale dělat to na úkor čtenáře, tak aby ho reklama obtěžovala, to je naprosto nesmyslné, z dlouhodobého hlediska kontraproduktivní a k ničemu. Naštvaný čtenář odejde a už se nevrátí třeba nikdy.

ivca001
13. ledna • 8:01

Teď když by se hodily boxíky tak tu nejsou! Lilstovat šipkami jako blbec, to bude bavit málokoho.

Doporučujeme

Články odjinud