Oblíbené vepřové maso: Zkuste řízek, pomazánku nebo koleno

24. 8. 2018
Oblíbené vepřové maso: Zkuste řízek, pomazánku nebo koleno
Co by to bylo za kuchyni bez šťavnatého a křupavého masa? Vyzkoušejte bůček, pomazánku z něj nebo lehce pálivý řízek z krkovičky.

Pikantní pečený bůček

4 porce, příprava: 2 hodiny

800 g vepřového bůčku, 2 stroužky česneku, sůl a pepř, 1 lžička mleté maďarské papriky, 1 lžička drceného kmínu, tymián

Bůček nakrájejte na menší kousky, ty obalte ve směsi z utřeného česneku, soli, pepře, papriky, drceného kmínu a tymiánu. Přendejte do pekáčku a pečte v předehřáté troubě při 180 °C přiklopené asi hodinu a půl. Poté odklopte, podle potřeby podlijte troškou vody a pečte dozlatova, bude to trvat asi 15 minut. Podávejte s chlebem.

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Je krásný čas na to, abyste si se svými ratolestmi vyšli do přírody nebo si prostě zasportovali. Potřebujete-li poradit v citlivých záležitostech, tak se neobracejte na starší osoby v…

Nejčtenější články