Oblíbené vepřové maso: Zkuste řízek, pomazánku nebo koleno

16. 8. 2019
Oblíbené vepřové maso: Zkuste řízek, pomazánku nebo koleno
Co by to bylo za kuchyni bez šťavnatého a křupavého masa? Vyzkoušejte bůček, pomazánku z něj nebo lehce pálivý řízek z krkovičky.

Pikantní pečený bůček

4 porce, příprava: 2 hodiny

800 g vepřového bůčku, 2 stroužky česneku, sůl a pepř, 1 lžička mleté maďarské papriky, 1 lžička drceného kmínu, tymián

Bůček nakrájejte na menší kousky, ty obalte ve směsi z utřeného česneku, soli, pepře, papriky, drceného kmínu a tymiánu. Přendejte do pekáčku a pečte v předehřáté troubě při 180 °C přiklopené asi hodinu a půl. Poté odklopte, podle potřeby podlijte troškou vody a pečte dozlatova, bude to trvat asi 15 minut. Podávejte s chlebem.

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Novému vztahu se určitě nebráníte, ale už nic nepůjde tak hladce jako před pár dny, kdy nad vámi bděly hvězdy. Dejte se každopádně dohromady, navštivte kadeřníka, vizážistu a kupte si něco…

Nejčtenější články

Doporučujeme