Obložené chleby - vyzkoušejte nové kombinace! | Zdroj: Ondřej Košík

Zdroj: Ondřej Košík

Obložené chleby - vyzkoušejte nové kombinace!

Nudí vás už obyčejný chleba s máslem a šunkou nebo sýrem? Přinášíme tipy na neobvyklé chlebové chuťovky.

S fazolovou paštikou

4 porce - příprava: 10 minut

  • 1 plechovka bílých fazolí
  • 1–2 stroužky česneku
  • 50 g gorgonzoly
  • čerstvý estragon
  • sůl a pepř
  • červená chilli paprička

Fazole slijte, trochu nálevu si nechte stranou.Rozmixujte je s ostatními surovinami, podle potřeby přidejte trochu nálevu z fazolí. Podávejte ozdobené červenou chilli papričkou.

S avokádem a pistáciemi

4 porce - příprava: 5 minut

  • 1 avokádo
  • citronová šťáva
  • pistácie
  • slunečnicová a dýňová semínka
  • koriandr
  • sůl a pepř
  • celozrnný chléb

Avokádo vydlabejte ze slupky, rozmačkejte vidličkou a smíchejte se všemi ostatními ingrediencemi. Podávejte na celozrnném chlebu.

„Chilli cheese“

4 porce - příprava: 10 minut

  • 150 g tvrdého sýra (čedar, ementál)
  • cibule
  • 2 zelené chilli papričky
  • pepř
  • 4 lžíce majonézy

Nastrouhaný sýr smíchejte s jemně nakrájenou cibulí, pokrájeným chilli a pepřem. Chleby namažte trochou majonézy, hustě posypte směsí a zapečte při 220 °C, než se sýr rozteče.

S grilovanými meruňkami

4 porce - příprava: 10 minut

  • 4 lžíce mascarpone
  • 4 lžíce mléka
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • 4 plátky šunky od kosti
  • 3 meruňky
  • olej

Mascarpone smíchejte s mlékem, špetkou soli a pepřem a namažte ho na chleba. Ten poklaďte i plátky šunky. Meruňky nakrájejte na osminky a na malém množství oleje je opečte na grilu. Položte na šunku a podávejte.


Článek vyšel v časopise F.O.O.D.

Doporučujeme

Články odjinud