Nudí vás už obyčejný chleba s máslem a šunkou nebo sýrem? Přinášíme tipy na neobvyklé chlebové chuťovky.
S fazolovou paštikou
4 porce - příprava: 10 minut
- 1 plechovka bílých fazolí
- 1–2 stroužky česneku
- 50 g gorgonzoly
- čerstvý estragon
- sůl a pepř
- červená chilli paprička
Fazole slijte, trochu nálevu si nechte stranou.Rozmixujte je s ostatními surovinami, podle potřeby přidejte trochu nálevu z fazolí. Podávejte ozdobené červenou chilli papričkou.
S avokádem a pistáciemi
4 porce - příprava: 5 minut
- 1 avokádo
- citronová šťáva
- pistácie
- slunečnicová a dýňová semínka
- koriandr
- sůl a pepř
- celozrnný chléb
Avokádo vydlabejte ze slupky, rozmačkejte vidličkou a smíchejte se všemi ostatními ingrediencemi. Podávejte na celozrnném chlebu.
„Chilli cheese“
4 porce - příprava: 10 minut
- 150 g tvrdého sýra (čedar, ementál)
- cibule
- 2 zelené chilli papričky
- pepř
- 4 lžíce majonézy
Nastrouhaný sýr smíchejte s jemně nakrájenou cibulí, pokrájeným chilli a pepřem. Chleby namažte trochou majonézy, hustě posypte směsí a zapečte při 220 °C, než se sýr rozteče.
S grilovanými meruňkami
4 porce - příprava: 10 minut
- 4 lžíce mascarpone
- 4 lžíce mléka
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 4 plátky šunky od kosti
- 3 meruňky
- olej
Mascarpone smíchejte s mlékem, špetkou soli a pepřem a namažte ho na chleba. Ten poklaďte i plátky šunky. Meruňky nakrájejte na osminky a na malém množství oleje je opečte na grilu. Položte na šunku a podávejte.
Článek vyšel v časopise F.O.O.D.