Obraz, malovaný krví Amy Winehouse, byl prodán za více než milion

Obraz, malovaný krví Amy Winehouse, byl prodán za více než milion

Obraz, který zesnulá zpěvačka Amy Winehouse (1982-2011) a její přítel, rocker Pete Doherty (33) namalovali vlastní krví, byl prodán za 35 000 liber (cca 1,1 milionu Kč).

Společné dílo Amy a Petera nazvané "Ladylike" se o víkendu dražilo společně s dalšími předměty bývalého přítele Winehouseové. Většina nabízených položek, mezi nimiž byly i diáře a kytary, se dražila přes internet a zájem splnil očekávání.

Konečná cena malby krví byla však pro prodejce zklamáním. Očekávalo se, že by mohla vynést kolem 80 000 liber (cca 2,5 milionu Kč). Část výnosu z dražby bude podle informací serveru Orange News věnována Nadaci Amy Winehouseové, kterou Mitch Winehouse založil krátce po skonu své nadané dcery.

Dražba následovala nedlouho po desetidenní výstavě Dohertyho prací, která se konala v londýnské Cob Gallery.

Mluvčí galerie k tomu dodala: "Fanoušci měli o výstavu velký zájem, ale v té době jsme ještě žádné z vystavených děl neprodávali. Proto jsme přišli s myšlenkou uspořádat aukci a otevřít ji nejširší veřejnosti."

K obrazu malovanému krví Amy a Petera, kteří spolu dlouhou dobu chodili, mluvčí dodala: "Obraz Ladylike nebyl původně určen k prodeji. Vůbec nebyl zamýšlený k aukci. A vlastně ani nepatří Peterovi, ale jistému soukromému sběrateli."

ČTĚTE TAKÉ:
Pořád se mi líbí ženy, přiznává těhotná Anna Paquin

Doporučujeme

Články odjinud