Očima celebrit: Jak známé maminky prožívají mateřství a kariéru

Očima celebrit: Jak známé maminky prožívají mateřství a kariéru

Jsou známé, úspěšné, ale hlavně maminky. I jejich svět se točí kolem dětí, jsou pro ně na prvním místě. Myslí s láskou na jejich štěstí a vše tomu dokážou podřídit. Když mluví o svých dětech, je cítit, že všechna sláva by bez nich byla jen polní tráva. A ony si to dobře uvědomují, nikdy by totiž už za život „předtím“ rozhodně neměnily…

Barbora Špotáková, atletka

(syn Janek)

Jak vám mateřství změnilo život?

Asi jako každé jiné ženě dost zásadně. Najednou bude už asi navždy na prvním místě v životě někdo jiný než moje osoba.

Máte čas taky na sebe?

A co ve volných chvílích děláte? Jelikož jsem se dala hned po porodu znovu na řeholi profesionální atletky, tak příliš času pro sebe nemám. Dá se říct, že jen pokud jedu sama na závody. Taky v letadle a v hotelu. Neustále čtu. Buď časopisy, nebo knihu.

Kdy jste se po porodu vrátila k práci, kdo vám s malým pomáhá a nelitujete, když jste bez něj?

Hned, jak to šlo, vzhledem k tomu, že vše bylo bezproblémové. S Jankem pomáhá partner, moje mamka i druhá babička. Myslím, že jsem s ním dostatečně. Rozhodně ho nešidím a myslím, že má velmi pestrý život.


Klepněte pro větší obrázek

Klára Doležalová, moderátorka, herečka

(dcery Natálie a Mia)

Jak vám mateřství změnilo život?

Neznám nikoho, komu by nezměnilo. Od porodu dětí jdou mé zájmy stranou, nejdůležitější jsou pro mne ony (dcery). Veškerý můj volný čas patří jim, ale na druhou stranu s nimi zažívám okamžiky největšího štěstí.

Máte čas na sebe? A co ve volných chvílích děláte?

Na sebe mám času minimálně, spíš jsou to ukradené chvilky. Když nepracuji, pobíhám po domě a uklízím, nakupuji, běhám po úřadech apod. Když se ale chci věnovat jenom sobě, užívám si četbu nějaké pěkné knížky.

Kdy jste se po porodu vrátila k práci, kdo vám s dětmi pomáhá a nelitujete, když jste bez nich?

S dětmi pomáhá rodina, nejvíce manžel, moji rodiče a taky občas chůva. Někdy se s manželem „utrhneme“ od povinností a vyrazíme na víkend sami pryč. Je to velmi osvobozující, ale stejně jsem třikrát denně v telefonickém kontaktu s dětmi a už druhý den ráno mi chybí…


Klepněte pro větší obrázek

Eva Decastelo, moderátorka, herečka, modelka

(syn Michael a dcera Zuzana)

Jak vám mateřství změnilo život?

Komplexně. Můj život konečně získal smysl.

Máte čas na sebe? A co ve volných chvílích děláte?

Čas pro sebe nemám vůbec. Pojem volné chvíle v našem životním a pracovním nastavení neexistuje, a když děti konečně usnou, věnuji se manželovi.

Kdy jste se po porodu vrátila k práci, kdo vám s dětmi pomáhá a nelitujete, když jste bez dětí?

Začnu od konce: Lituju každé vteřiny, kdy nejsem s nimi. Ovšem na druhou stranu, profesi se věnovat musím. Takže jsem od prvního dne po porodu vyřizovala a zařizovala nutnou agendu a čtvrtý den po porodu už jsem moderovala a hrála. Naštěstí jsem byla rychle v kondici a mám funkční obě babičky a řadu kamarádek, které pomáhají. Takže o děti je skvěle postaráno a já nemám žádný stres a obavy.


Markéta Hrubešová, herečka

(dcera Christel)

Jak vám mateřství změnilo život?

Absolutně. Nádherně. Díky Bohu…

Máte čas na sebe? A co ve volných chvílích děláte?

Nerozlišuji čas „pro mne“ a nějaký ostatní. Moje dcera je mojí součástí, takže i ve chvílích, kdy nejsme spolu, stejně na ni myslím.

Kdy jste se po porodu vrátila k práci, kdo vám s dcerou pomáhá a nelitujete, když jste bez ní?

Byla jsem s Christel téměř do dvou let doma. Nelituji ani jediné vteřiny. Tenhle jedinečný čas totiž ničím nenahradíte. Když pracuji, pomáhá nám maminka a teta Jana.

Článek vyšel v časopise Maminka

Doporučujeme

Články odjinud