Očista dočista

Očista dočista

O nutnosti pravidelného a řádného odlíčení není potřeba zdlouhavě mluvit. Následky nedůslednosti na sebe nenechávají čekat dlouho – povadlá pokožka, ucpané póry, pupínky a podráždění. Opravdu chcete toto své pleti dopřát? Jistě ne a proto jí hýčkejte účinným odličovacím rituálem.

To, jak vypadá vaše pleť, záleží na spoustě věcí. Svou roli hraje vyvážená strava s dostatkem vitamínů a minerálů, geny, ale také péče, kterou jí věnujete. Extrémy rozhodně nepředstavují tu správnou cestu. Agresivní a přes přílišné odličování ji škodí stejně jako výmluvy typu - příliš pozdě na odličování a odstraňování make-upu, jsem unavená, pro jednou se nic stane. Omyl, pokožka si moc dobře pamatuje, jak se k ní chováte a svou (ne)spokojenost dává záhy najevo.

Používat na obličej běžné toaletní mýdlo opravdu není ten nejlepší nápad, akorát byste si zadělala na problémy s vysušenou a podrážděnou pletí. Zvolte raději jemné a přesto účinné přípravky přímo určené na váš typ pokožky a také berte ohled na svůj věk. Tyto dva faktory rozhodují, co představuje pro vaši tvář to nejlepší. Proto již žádné výmluvy, že nemáte čas či náladu a sáhněte po tom, co vyhovuje vaší pleti i životnímu stylu. Výběr je více než pestrý.

Čištění pleti je rituál. Díky řadě Life Ritual od značky Helena Rubinstein máte možnost ho proměnit z rutiny v každodenní luxusní zážitek a potěšení. Šestice produktů pro každodenní čištění a ochranu mladistvého vzhledu pleti účinkuje třemi způsoby. Ráno a večer působí proti volným radikálům, během dne přispívá ke zpevnění pleti, přes noc ji regeneruje. Každý den je tak stimulována buněčná obnova a aktivována produkce kolagenů k zachování dlouhověkosti a krásy pleti. Pěny, mléka i tonika byla speciálně vyvinuta tak, aby přeměnila každodenní očistný proces v rituál plný požitků. Life Ritual okamžitě regeneruje pleť a každodenní použití stimuluje obnovu buněk a aktivuje tvorbu kolagenu a pomáhá tak zachovávat mládí a krásu pleti.

Suché pleti udělá dobře očista Deoxidačním čistícím mlékem v kombinaci s Bohatě zpevňujícím tonikem s aktivátory kolagenu. Normální pokožka zase ocení odlíčení s pomocí Deoxidačního osvěžujícího mléka a Jemně zpevňujícího tonika. Univerzálními prostředky pro všechny typy pleti jsou Deoxidační jemná pěna a Noční obnovující peelingové gelové tonikum, které můžete používat jako doplněk péče. Tonikum totiž funguje jako biologický peeling, který každé ráno odhalí znovuzrozenou pleť.

Francouzský Clarins nabízí pro ženy požadující čištění pleti s vodou, které zanechá pleť již příjemně ošetřenou, odličovací gel s úžasně proměnlivou texturou Pure Melt Cleansing Gel.

Tento přípravek je unikátní v tom, jak během používání mění svou texturu a tak dokonale a přitom šetrně čistí pokožku obličeje. Jeho použití je více než snadné. Naneste malé množství prsty na celou suchou tvář, tající gel zachytí make-up a veškeré nečistoty. Jemným krouživými pohyby masírujte obličej, uvolní se tak jemný olej, který rozpustí líčidla. S malým množstvím vody pak vytvořte mléčnou emulzi, kterou poté smyjte vlažnou vodou.

Po odlíčení tímto gelem pocítíte okamžitý příval svěžesti a vaše pleť bude sametově hebká a příjemná na dotek. A to vše díky hlavní účinné složce oleji z Maruly, který vyhlazuje a dodává pleti značný komfort.

Pleť se sklonem k nadměrnému maštění vyžaduje zvýšenou péči, nikoliv však agresivní prostředky, které jí akorát dráždí a nutí ke zvýšené aktivitě. Potřebuje kosmetiku, která dokonale odstraňuje nedokonalosti pleti v podobě černých teček, pupínků, nadměrné produkci kožního mazu, zároveň zklidňuje podráždění a nevysušuje. Takové prostředky najdete v řadě Pure od Garnier s obsahem zinku omezujícího tvorbu kožního mazu a zajišťujícího rovnováhu pleti.

Ženy v neustálém spěchu ocení především dva výrobky z jinak široké nabídky. Jedná se o čistící ubrousky či čistící tampóny. Ubrousky čistí a ozdravující póry v jediném kroku stejně účinně jako mléko a tonikum. Ubrousky jsou napuštěny emulzí s obsahem zinku, antibakteriálních složek zabraňujících vzniku různých nedokonalostí na pleti, kafru pro chladivé a protizánětlivé účinky, hamamelis stahující a osvěžující póry a kyseliny salicylové, která čistí do hloubky a odstraňuje odumřelé povrchové kožní buňky. Čistící tampóny pro každodenní použití představují účinné, praktické, rychlé a hygienické řešení. Vlhké tampony účinně bojují proti nedokonalostem pleti a zároveň zmatňují pleť a to již za 5 hodin po použití. Jsou obohaceny o čisticí eukalyptus a optimální koncentraci kyseliny salicylové.

Zářivá a jasná pleť závisí na pravidelném, ale přitom šetrném odstraňování odumřelých buněk na jejím povrchu. Pomoc můžete hledat v nejdokonalejším ekosystému na světě, který se nachází na havajských ostrovech. Právě zdejšími přírodními živly se nechali inspirovat vědci v laboratořích Avonu a vytvořili ucelenou řadu Planet Spa Hawaii s obsahem vulkanických jílů, které prohřívají a čistí pleť.

Na tvář je určena Hřejivá maska na obličej s obsahem vulkanických minerálů. Přípravek šetrně odstraňuje odumřelé pleťové buňky, čistí pleť a minimalizuje rozšířené póry. Pleti tak dodává spolu s vyvážeností a klidem také zářivost a jas. Sopečný popel je v kosmetice využíván pro své čisticí účinky – má schopnost absorbovat nečistoty z pokožky a působí jako léčivý prostředek na problematickou pleť. Toto vulkanické ošetření poskytuje mineralizační, obnovující a vyhlazující účinky a pocit přílivu nové energie. Masku používejte jednou denně tak, že ji konečky prstů vmasírujete do vlhké pleti a následně opláchnete.

Foto: archiv firem

Doporučujeme

Články odjinud