Očkování proti klíšťové encefalitidě. Kolik vám přispěje vaše pojišťovna?

Očkování proti klíšťové encefalitidě. Kolik vám přispěje vaše pojišťovna?

Očkování proti klíšťové encefalitidě je v našich zeměpisných šířkách téměř nutností. Česká republika patří dlouhodobě k nejpromořenějším oblastem a onemocnění klíšťovou encefalitidou může mít velmi závažný průběh. Nejlepší prevencí zůstává očkování. České zdravotní pojišťovny si riziko onemocnění uvědomují a na očkování přispívají. Jak je to s finanční podporou v roce 2014?

Příspěvky jednotlivých pojišťoven

VZP – největší česká zdravotní pojišťovna přispívá na očkování klientům, kteří jsou členy tzv. „Klubu pevného zdraví“. Děti i dospělí mohou dostat až 500 korun na očkování nehrazené z veřejného zdravotního pojištění.

VoZP – Vojenská zdravotní pojišťovna nabízí svým klientům od 2 do 18 let příspěvek ve výši 1/3 ceny nákladů na očkovací látky. Přeočkování je hrazeno plně v případě, že proběhne od 3 do 5 let po ukončení základního očkování. Pro dospělé klienty je připraven program „Očkování proti závažným infekčním onemocněním“, ve kterém mohou získat až 500 korun.

ČPZP – Tato pojišťovna nabízí příspěvek na preventivní očkování až 1 500 korun jak dětem, tak dospělým.

Klepněte pro větší obrázek

ZPMVČR – S tzv. „Kartou života“ získáte od této pojišťovny příspěvek až 500 korun pro děti a mladistvé do 26 let a až 300 korun pro dospělé nad 26 let. Příspěvek se vztahuje na očkování aplikované od 1. 1. 2014 do 30. 6. 2014.

ZPŠ – Zaměstnanecká pojišťovna Škoda přispívá 300 korunami všem pojištěncům.

RBP – S touto pojišťovnou získáte příspěvek 1 000 korun na jakékoliv nehrazené preventivní očkování. Příspěvek není limitován věkem.

OZP - Oborová zdravotní pojišťovna také přispívá svým klientům na preventivní očkování. K tomu, aby byl nárok na příspěvek přiznán, je nutné mít zřízené tzv. Vitakonto. Díky tomu je možné sbírat kredity a ty posléze přeměnit na finanční pomoc při očkování a jiných preventivních aktivitách. Výše příspěvku závisí na množství nasbíraných kreditů. Pro více informací navštivte www.ozp.cz.

Zdroj: www.ulekare.cz

Doporučujeme

Články odjinud