Od krku dolů: Starejte se správně o pokožku na celém těle

Od krku dolů: Starejte se správně o pokožku na celém těle

Většina žen věnuje největší péči pokožce v obličeji, zapomíná ale, že i další části těla vyžadují pozornost. Staráte se dostatečně o lokty, kolena, krk nebo záda?

Starejte se o lokty a kolena

Kůže na loktech bývá náchylná k vysychání a nehezkému vzhledu – důvodem je to, že se neustále tře o látku vašeho oblečení. To samé platí i pro kolena. Ve sprše proto občas opatrně použijte lufu, dbejte na peeling i v těchto místech, přes den hydratujte pomocí tělového mléka a i v noci dopřejte kolenům a loktům péči v podobě hydratačního krému obsahujícího změkčující močovinu.

Pokračování 2 / 6

Pečujte o ruce

Ačkoliv jsou ruce stejně citlivé jako obličej a jsou vystaveny stejnému množství slunečního záření i dalších vlivů, málokdo jim věnuje takovou pozornost. Péči o ruce byste rozhodně neměla zanedbávat, jinak se právě na nich přibývající věk projeví velmi brzy. Pořiďte si krém na ruce s UV faktorem a vyhýbejte se přímému kontaktu rukou s čisticími prostředky. Snažte se vždy použít gumové rukavice, a to i při mytí nádobí.

Pokračování 3 / 6

Hydratujte své nehty

Při komunikaci s lidmi jsou ruce často místo, kde spočinou jejich oči, je proto důležité je mít upravené. Situaci ale mohou ztěžovat lámající se a třepící nehty. Čím jsme starší, tím kvalita nehtů klesá a jsou náchylnější k třepení a štěpení. Dnes už ale existují speciální masky určené přímo pro nehty, které jim dodají chybějící živiny a zpevní je.

Pokračování 4 / 6

Nezapomínejte na hruď

Spaní na břiše či na boku, nošení sportovní nebo push-up podprsenky a přímé slunce mohou na vaší hrudi způsobit dlouhé čáry, které vypadají jako vrásky. Zmírnit je můžete pomocí krémů obsahujících vitamín A. Abyste zabránila vzniku nových, snažte se spát spíš na zádech.

Pokračování 5 / 6

Pozor na krk

Kůže na krku je velmi citlivá a křehká, protože nemá příliš kolagenové podpory. Tím je více náchylná k vysušování, svědění a zarudnutí. Věnujte mu stejnou pozornost jako obličeji, používejte stejné prostředky na čištění pleti a nevynechejte ani výživný krém. Opatrná naopak buďte s peelingem i s parfémem, který by citlivou pokožku mohl poškodit.

Pokračování 6 / 6

Hýčkejte záda a zadeček

Ano, i na těchto částech těla vyžaduje kůže vaši pozornost. Obzvlášť tehdy, pokud jste v této oblasti náchylná na akné. To může být způsobené několika faktory, od špatných produktů přes špatnou stravu po dědičnost. Používejte proto mýdlo na citlivou pleť, oblékejte se do kvalitních materiálů a rozhodně nevynechávejte výživné tělové mléko.

Doporučujeme

Články odjinud