Od pondělí do pátku: Kaštanový krém či kuře s mandarinkami

Od pondělí do pátku: Kaštanový krém či kuře s mandarinkami

Během zimních měsíců máme na ostrá jídla větší chuť než v parném létě. Není se čemu divit, tělo rychleji prochladne a ostré chutě vždy spolehlivě zahřejí. My pro vás máme pět receptů, které budete v zimě milovat a zahřejí vás na těle i na duši.

Sladkokyselé restované kuře s mandarinkami

Kombinace sladkých mandarinek a medu a ostrých chilli papriček a zázvoru je prostě jedinečná. Doporučujeme nekupovat přemrzlé plody, bývají nahořklé a kyselé. Recept najdete zde.

Chilli con carne s kořením

Lehce pálivé, provoněné kořením a sladké po čokoládě. Mexické jídlo, které uvaříte v jednom hrnci, se hodí i na odpolední zimní piknik. Recept najdete zde.

Kaštanový krém

Také si bez pečených kaštanů na trhu nedovedete představit zimu? A co takhle vyzkoušet i kaštanový krém? Opět zahřeje a navíc budete mít tuto delikátní polévku spojenou s chladnými zimními víkendy. Recept najdete zde.

Lososové krokety s kokosem

Super ostré, ale super dobré. Hodí se spíše jako pochoutka na zobání na odpolední sezení s přáteli. Zaručujeme, že od vás nebudou chtít odejít. Recept najdete zde.

Krémová kukuřičná polévka

Polévky chutnají v zimě snad ještě lépe než v létě. Navíc když do nich přidáte ještě trochu chilli a zázvoru, nebudete litovat. Expertka na vietnamskou kuchyni, kuchařka Kamu, umí ty nejlepší zahřívací polévky, za které ji zkrátka milujeme. Recept najdete zde.

Doporučujeme

Články odjinud