Od pondělí do pátku: Rychlé recepty

28. 11. 2016
I když příroda kolem nás spí, naše večeře by měly být nejen rychlé, ale také syté a barevné. Nechte plískanice za dveřmi a uvařte poctivý buřtguláš nebo dýňovou polévku.

Buřtguláš s paprikou

4 porce, příprava: 30 minut

6 buřtů, 4 větší brambory typu B, 1 lžíce oleje, 1 cibule, 1 lžíce mleté sladké papriky, 1 lžička tymiánu, sůl a pepř, 2 červené papriky, čerstvá petrželka

Buřty nakrájejte na kostičky.Brambory oloupejte a také nakrájejte na menší kousky. Na oleji orestujte nasekanou cibuli, přidejte buřty a brambory. Zasypte sladkou paprikou, tymiánem, solí a pepřem. Zalijte vodou nad okraj a vařte asi tak 10 minut. Poté přidejte na nudličky nakrájenou papriku a vařte doměkka, přibližně dalších 5 minut. Podle potřeby zahustěte nastrouhanou bramborou. Buřtguláš podávejte ozdobený petrželkou.

Recepty na další pokrmy najdete v následujících kapitolách. Pokud se chcete podívat na konkrétní pokrm, zvolte si ho v boxíku a zbytek textu se vám vůbec nezobrazí. Jestliže si chcete článek přečíst celý, postupujte po kapitolách tak, jak za sebou následují.

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Katalog zboží na Dámě Další zajímavé věci

Horoskopy

Závěrem měsíce jste aktivní, pracovité a také samá legrácka. Většina kolegů z toho bude na větvi, protože jste vtipné. Většinou se tváříte vážně a držíte se při zemi. Díky tomu zavládne na…