Od pondělí do pátku: Rychlé recepty

2. 1. 2017
Od pondělí do pátku: Rychlé recepty
Svátky poněkud zacvičily s domácím rozpočtem, ale rodina trvá na teplých večeřích? Uvařte jim za ceny víc než lidové, ale přitom chutně a zábavně.

Pondělí: Hrášková polévka se slaninou

4 porce, příprava: 15 minut

1 lžíce oleje, 1 cibule, 2–3 stroužky česneku, 500 g mraženého hrášku, 1 lžíce sušené nebo čerstvé majoránky, sůl a pepř, 250 g anglické slaniny, toastový chléb, nastrouhaný eidam, 200 g zakysané smetany, čerstvá majoránka na ozdobu

V hrnci orestujte na oleji nasekanou cibulku a česnek. Přidejte mražený hrášek, majoránku a pepř. Zalijte vodou asi tak 2 cm nad okraj. Vařte 5 až 7 minut. Nakonec dochuťte solí a rozmixujte v krém. Na teflonové pánvi nasucho orestujte kostičky slaniny a toastový chléb, který pak zasypte nastrouhaným sýrem. Polévku rozdělte do misek, ozdobte zakysanou smetanou, slaninou s krutonky a čerstvou majoránkou.

Témata článku:   

Komentáře Zobrazit celou diskuzi

Přečtěte si také

Horoskopy

Mezilidské vztahy nejsou zrovna vaší doménou. Nyní jste spíše uzavření do sebe, protože se vám nedaří navázat správný kontakt. Zaměřujete se spíše na praktické věci a o těch se nikomu…

Nejčtenější články

Doporučujeme