Od pondělí do pátku: Rychlé recepty

17. 10. 2016
Od pondělí do pátku: Rychlé recepty
Každý den si připravte jedno pořádné jídlo, na které se budete vyloženě těšit. Žádné odbývání, říjen je přece časem bohatého stolu.

Pondělí: Kulajda s vejci a hříbky

4 porce příprava: 30 minut

2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 1,2 l kuřecího vývaru, 6 brambor typu B, 100 g hříbků (nebo jiných lesních hub), sůl a pepř, 3 lžíce krupicového cukru, 3 lžíce octa, 200 ml smetany 33%, 1 velká hrst nasekaného kopru, ocet pro uvaření ztracených vajec, 4 vejce

Na másle orestujte mouku na světlou jíšku, zalijte vývarem a promíchejte. Přidejte na malé kostky nakrájené brambory a na kousky nakrájené houby, vařte do změknutí. Dochuťte solí a pepřem, cukrem a octem. Vlijte smetanu, prohřejte a vmíchejte kopr. Podávejte se ztraceným vejcem. V kastrolu přiveďte k mírnému varu vodu. Lžící udělejte vír a doprostřed vlijte vejce, bílek domotejte kolem žloutku. Vařte 3–4 minuty.

Recepty na další pokrmy najdete v následujících kapitolách. Pokud se chcete podívat na konkrétní pokrm, zvolte si ho v boxíku a zbytek textu se vám vůbec nezobrazí. Jestliže si chcete článek přečíst celý, postupujte po kapitolách tak, jak za sebou následují.

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Pokud vás čeká nějaké důležité jednání nebo schůzka, tak se důkladně zamyslete nad tím, jak působíte. Zvýšenou pozornost byste měli věnovat volbě oblečení, líčení nebo účesu. Právě na…

Nejčtenější články