Od pondělí do pátku: Rychlé recepty

17. 10. 2016
Od pondělí do pátku: Rychlé recepty
Každý den si připravte jedno pořádné jídlo, na které se budete vyloženě těšit. Žádné odbývání, říjen je přece časem bohatého stolu.

Pondělí: Kulajda s vejci a hříbky

4 porce příprava: 30 minut

2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 1,2 l kuřecího vývaru, 6 brambor typu B, 100 g hříbků (nebo jiných lesních hub), sůl a pepř, 3 lžíce krupicového cukru, 3 lžíce octa, 200 ml smetany 33%, 1 velká hrst nasekaného kopru, ocet pro uvaření ztracených vajec, 4 vejce

Na másle orestujte mouku na světlou jíšku, zalijte vývarem a promíchejte. Přidejte na malé kostky nakrájené brambory a na kousky nakrájené houby, vařte do změknutí. Dochuťte solí a pepřem, cukrem a octem. Vlijte smetanu, prohřejte a vmíchejte kopr. Podávejte se ztraceným vejcem. V kastrolu přiveďte k mírnému varu vodu. Lžící udělejte vír a doprostřed vlijte vejce, bílek domotejte kolem žloutku. Vařte 3–4 minuty.

Recepty na další pokrmy najdete v následujících kapitolách. Pokud se chcete podívat na konkrétní pokrm, zvolte si ho v boxíku a zbytek textu se vám vůbec nezobrazí. Jestliže si chcete článek přečíst celý, postupujte po kapitolách tak, jak za sebou následují.

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Co se týče vaší výdělečné činnosti a pracovní zóny, pravděpodobně mnozí v určitém okamžiku zjistíte, že není výhodné jít do důležitých věcí dál sólo. Než si vyberete spolupracovníky nebo…

Nejčtenější články

Články odjinud