Od pondělí do pátku: Rychlé recepty

7. 11. 2016
Od pondělí do pátku: Rychlé recepty
Rychlá večeře nemusí být nudná. Zkuste zábavnou variaci omelety, vepřovou panenku s houbami a jablky nebo špagety jinak než s obligátní rajskou.

Vepřová panenka s houbami a jablky

4 porce, příprava: 20 minut

600 g vepřové panenky, 2 lžíce řepkového oleje, 200 g žampionů, 2 větší jablka, sůl a pepř, rozmarýn, 500 g bramborových halušek

Vepřovou panenku osolte, opepřete a v celku orestujte ze všech stran na oleji dozlatova. Poté ji přendejte do pekáčku společně s rozmarýnem a pečte v troubě při 180 °C asi 10 minut. Houby a jablka nakrájejte na plátky a orestujte je krátce, asi 3 minuty, na pánvi s výpekem od panenky, podle potřeby podlijte troškou vody. Panenku nakrájejte na plátky, na talíři ozdobte houbami a jablky a zalijte šťávou. Podávejte s bramborovými haluškami uvařenými podle návodu na obalu.

Recepty na další pokrmy najdete v následujících kapitolách. Pokud se chcete podívat na konkrétní pokrm, zvolte si ho v boxíku a zbytek textu se vám vůbec nezobrazí. Jestliže si chcete článek přečíst celý, postupujte po kapitolách tak, jak za sebou následují.

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Budete mít chvílemi pocit, že jste jako v Kocourkově, přičemž nejhorší to bohužel bude při komunikaci s vaším partnerským protějškem. Dráždí vás určitá netečnost a tvrdohlavost, kterých…

Nejčtenější články

Články odjinud