Odborníci varují před přehnanými hygienickými návyky

13 komentářů

30. listopadu • 13:16

jo jasně.....všeho moc škodí!!
Když budete moc čistotní budete mít alergie tolik ý´že fakt budete ohrožený víc než kdyby ste se nemyli!!!!

Zabicka
30. listopadu • 19:21

Všeho moc škodí... Nepřehánějte to ani s čistotou, ani se špínou. Zlatá střední cesta a budete spokojenější, věřte mi.

MIRI
4. prosince • 15:35

Dýchat už jo, alespoň u nás v Kladně to jde protože Stehlík vyraboval a zničil Poldovku a šachty se zavřely. Až se občas musíme chodit nadechnout do hospod. Ty prožívají stálou expanzi.

miki
3. prosince • 16:53

Odborníci vždycky přijdou na "Něco" s velkým Ň a pak zjistí, že tohle znaly snad všechny civilizace daleko před nimi. Od poč. 20. stol. začíná obrovský rozmach lékařské vědy, chemie, výroby léků apod., ale my jsme stále více a více nemocní. Nechtělo by to taky více zdravé výživy a nechat přírodu, aby si poradila sama? Ona to v mnoha případech dovede lépe než my. A co se týká té výživy: chtěla jsem se tuhle stravovat zdravě. Na krabičce sýra byla hromada různých Exxx a "kouřové ochutidlo", na salámu nebylo napsáno, že je v něm vysoký obsah sóji, takže můj manžel dostal záchvat dny, protože při jeho dietě má zakázány veškeré luštěniny a já ztratila poslední zbytky chuti se dále tzv. zdravě stravovat. Kde jste potraviny bez tisíce chemikálií, které se tu dříve za tak nenáviděných komunistů vyráběly????????????????? Abych byla zdravá, nesměla bych JÍST, PÍT A DÝCHAT!!

sidonie
3. prosince • 11:27

Říká se "dítě má sníst 2kg špíny" aby bylo zdravé. I pro domácnost platí.
"Domácnost má být natolik čistá, aby byla hygienická a tolik špinavá, aby byla šňastná".

Daisy
2. prosince • 15:59

Jirko, jo....a mají nejvíc invalidních důchodů.... :-))) v třiceti letech!

petr
2. prosince • 11:42

jojo, vzestup potravinových alergií u dětí se dost přesně kryje s poválečným nástupem "vysoké" - až hysterické péče o hygienu v euroamerické civilizaci a tedy nedostatečné stimulaci podněty ze zevního prostředí v době kdy se imunitní systém formuje. Není náhodou že velké epidemie dětské obrny byly ve 20. století(rozumí se před očkováním) metlou vyspělých zemí jako USA, Švédsko. V Egyptě něco takového neproběhlo. Jojo. Ještě že k nám vtrhne Mr.Proper a vše bude hygienicky čisté :-))

Jirka
1. prosince • 13:40

Proto taky jsou cikáni nejzdravější na světě!!!

Jirka
30. listopadu • 1:23

http://vesmir.cts.cuni.cz/08_2002/429.htm

bil
29. listopadu • 17:59

Ooo booze, no to je tedy NOVINKA!!! Na to ze prisli az vynikajici lekari z EU? No tak to teda gratuluju panove, ale Ameriku jste objevili o par stoleti pozdeji... Na jakem principu je zalozeno ockovani? No? Vstrikne se trochu bakterii do tela a to si samo musi vytvorit protilatky... Pokud tedy decko neprijde do kontaktu s zadnymi bacily, bakteriemi, zviraty, kvetinami a pod. - jak pak muze mit nejakou obranyschopnost? A tyhle pitomosti nam bohuzel perou do hlavy hlavne televizni reklamy, kde Domestos - je opravdu hygienicky ciste, ze? A kachlova podlaha je tak "odbakterizovana", ze si uz jablko, ktery nam na ni spadne, nemusime znovu macet do SAVA.... Proc driv lidi nebyli tak nemocni jako dnes? Vis, ze spolu souvisi x milionu faktoru, ale jednim z nich je prave to, ze nebyla plastova hermeticky uzavirajici okna, a podobny naprosto od zdravyho zivota nas izolujici kraviny - no a tady to mame - decko bez alergie je v dnesni dobe TUTOVKA a vyhrava se za nej milion :-) Ty nase super vynalezy nam tak akorat kopou hrob primo u nasich nohou! Takze jedno progresivni heslo na zaver : VZHURU CIVILIZACE, JEN VZHURU !!!!!

Mary
29. listopadu • 13:02

No, ono je to celkem logické... nemáli organizmus dítěte možnost se setkat s cizorodou látkou, bacilem apod. nemá žádné protilátky, jelikož žilo takřka ve sterilitě. přijde pak tento človíček mezi lidi, zvláště do školky organizmus je nucen reagovat na spoustu podnětů rychle a pak se stane, že reaguje až přehnaně a alergie je na světě.
Dokonce jsem četla, že těhotná matka by měla asi půl hodiny denně trávit na vesnici mezi zvířaty, ve stáji apod...

Pavel
29. listopadu • 12:06

:-)))))))

Jana
29. listopadu • 12:04

neco na tom bude - moje kamaradka svemu synovi uz jako miminku vsechno dezinfikovala a 10x oplachovala, v zime balila do svetru a sal a ani nemrzlo. Malymu je ted 5 a staci aby kolem nej nekdo prosel a uz je nemocny. Kdezto spinave polonahe cikanata u nas v ulici primo kypi zdravim a vsechny alergie je obchazeji obloukem ;o)))

Doporučujeme

Články odjinud