Odborný časopis Sestra vyhlásil XIII. ročník soutěže Sestra roku

Odborný časopis Sestra vyhlásil XIII. ročník soutěže Sestra roku

Vydavatelství Mladá fronta a redakce odborného měsíčníku Sestra z divize Medical Services vyhlásily již XIII. ročník soutěže Sestra roku. Slavnostní galavečer a vyhlášení výsledků Sestry roku 2012 se bude konat 20. března 2013 v prostorách Paláce Žofín na Slovanském ostrově, Praha 1.

Soutěž Sestra roku je tradiční a prestižní událostí, která je koncipována jako poděkování sestrám a ostatním nelékařským zdravotnickým pracovníkům za jejich mimořádnou a zodpovědnou práci. Záštitu nad oceněním převzala i letos Mgr. Dagmar Havlová za Nadaci Dagmar a Václava Havlových VIZE 97. Záštitu jako tradičně převzali také primátor hlavního města Prahy doc. MUDr. Bohuslav Svoboda, CSc., a ministr zdravotnictví doc. MUDr. Leoš Heger, CSc. Garanty soutěže jsou Česká asociace sester a Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR.

Titul Sestra roku je udělován ve třech kategoriích

• Lůžková a ambulantní péče

• Komunitní a sociální péče

• Management a vzdělávání

V průběhu slavnostního galavečera bude také předána cena Sestra mého srdce, kterou získá jeden z deseti nominovaných finalistů na základě výsledků on-line ankety určené odborné i laické veřejnosti. Anketa probíhá každoročně po dobu čtyř týdnů před konáním galavečera na www.sestraroku.cz, kde jsou zveřejněny medailonky všech finalistů doplněné fotografiemi. Cenu získá finalista s největším počtem hlasů. Všichni hlasující pak mají možnost díky podpoře svého kandidáta, to znamená hlasováním, získat vstupenky na slavnostní galavečer.

Redakce časopisu Sestra tradičně uděluje mimořádnou cenu Čestné ocenění za celoživotní dílo v ošetřovatelství. Obecnou podmínkou účasti v soutěži je splnění hlavního kritéria soutěže, kterým je nadstandardní přístup při zvládání náročných situací, vykonání výjimečného činu v každodenní ošetřovatelské praxi nebo intenzivní činnost směřující ke zkvalitňování vzdělávacího systému.

Zdroj: Tisková zpráva MF

Doporučujeme

Články odjinud