[https://zbozi.dama.cz/renovality-odlicovaci-serum-200-ml-d723733049]  Kupte zde  archiv firmy
[https://zbozi.dama.cz/beauty-formulas-kosmeticke-ubrousky-s-aktivnim-uhlim-25-ks-d670634569] archiv firmy
[https://zbozi.dama.cz/ecodis-odlicovaci-tampony-9-cm-z-biobavlny-v-sacku-10-ks-d638615715] archiv firmy
[https://zbozi.dama.cz/avene-cleanance-cistici-gel-400-ml-d553337375] archiv firmy
40
Fotogalerie

Odličujete si správně oči? Víme, jak vybrat správný produkt i jak postupovat!

Odličování očí by pro vás mělo být každodenní rutinou. Jste si však jistá, že používáte ty správné přípravky i postup? Odličování má totiž také svá pravidla, a pokud je budete dodržovat, můžete mimo jiné zpomalit proces stárnutí!

Jak se odličovat

Na první pohled je odličování naprosto banální záležitost. Ale není tomu tak. Správný postup je následující: Po nanesení odličovače na tamponek ho přiložte na oční víčko, lehce přitiskněte a chvíli tak setrvejte. Odličovač tak bude mít čas rozpustit stíny i řasenku a odličování půjde snáz. Při odstraňování líčidel nevykonávejte pohyby do stran, ale shora dolů – tamponkem přejeďte celé víčko i řasy od kořínků ke konečkům. Tento proces opakujte s více tamponky tak dlouho, dokud nezůstanou čisté, tak máte jistotu, že jste se odlíčila dokonale. Pod očima pak táhněte tamponek jemně od vnitřního koutku oka k tomu vnějšímu.

Co dělat, když nemáte po ruce kosmetiku? Podívejte se na video:

Pokračování 2 / 5

Jaký odličovač vybrat

Pokud jste si oblíbila voděodolný make-up, možná budete překvapená, že si s ním běžný odličovač nedokáže zcela poradit. V tomto případě je totiž nutné volit produkt na olejové bázi, který rozpustí i voděvzdornou řasenku nebo linku. Ohledy berte i na citlivost očí, v případě, že tímto problémem trpíte, sáhněte po produktech, které to zohledňují. Jinak je možné, že skončíte s očima jako králík a problému se budete zbavovat celý den.

Pokračování 3 / 5

Výběr podle citlivosti

Je také důležité brát v potaz typ vaší pleti. S normální až smíšenou pletí si nemusíte dělat starosti, snesete jakýkoli přípravek, takže vybírejte spíš podle toho, jaké benefity navíc od produktu čekáte, jako je třeba hydratace nebo anti-aging efekt. Suchá pleť rozhodně potřebuje odličovač s hydratujícím účinkem, u mastné se zase vyhněte přípravkům na bázi oleje. U citlivé pokožky vybírejte obzvlášť opatrně. Ideálně se zaměřte na produkty na přírodní bázi a bez parfemace, případně se poraďte s vaší kosmetičkou či dermatologem.

Pokračování 4 / 5

Na co aplikovat

Důležitý je nejen výběr správného odličovače, myslete ale také na to, na co produkt aplikujete. Používáte-li klasické vatové tamponky, dbejte na to, aby byly v biokvalitě, nebarvené, hypoalergenní a dermatologicky testované. V případě znovu použitelných odličovacích tamponků zase nezapomínejte na hygienu a pravidelné praní. Ve hře jsou také odličovací ubrousky, ty však nejsou vhodné pro každodenní odličování. Pleť kolem očí je velmi citlivá a ubrousky bývají většinou univerzální a často také parfémované. S ubrousky je navíc také potřeba trochu při odličování zatlačit, což pro oční okolí není ideální. Špatná technika odličování pak podporuje rychlejší vznik vrásek. Ubrousky proto berte spíš jako záchrannou variantu například při cestování.

Organyc odličovací tampony 70 ks Organyc odličovací tampony 70 ks
nabízí 31 obchodů za ceny od 44 Kč
Srovnat ceny na Dámě

Pokračování 5 / 5

Co nedělat

Nepřehánějte to s množstvím odličovače. Když v něm tamponek vymácháte, dost pravděpodobně se vám produkt dostane do očí a může způsobit podráždění. Dopřejte si čas a nedrhněte oči násilím. Poničila byste si řasy a urychlila proces tvorby vrásek.

Doporučujeme

Články odjinud