Okořeňte, opečte, ochutnejte: Sezóna lilků je tu!

21. 9. 2016
Okořeňte, opečte, ochutnejte: Sezóna lilků je tu!
Přišel čas lilků! Hrají na nich nejen odstíny fialové jako u lilku velkoplodého, ale jsou také červené, oranžové, žíhané, bílé se zeleným nádechem nebo přecházejí do růžových až purpurových odstínů.

Vejce s lilkem na rajčatech

4 porce příprava: 50 minut

2 stroužky česneku, 800 g loupaných rajčat, 1 lžička pískového cukru, 2 lžíce balzamikového octa, 1 lžička pasty harissa, sůl a pepř, 1 lilek, hladká mouka na obalení, rostlinný olej, 8 vajec, mletá sladká paprika, 1 lžíce kaparů

Česnek nasekejte najemno, rajčata nadrobno a v hrnci ochuťte cukrem, octem, harissou, solí a pepřem. Za mírné teploty a míchání vařte, dokud nezískáte krémovou konzistenci (až 30 minut). Podle potřeby přidejte trochu vody. Lilek nakrájejte na plátky. Nechte je půl hodiny vypotit, osušte a obalte v mouce. Na pánvi rozehřejte olej a lilek po obou stranách opečte. Ihned odložte na papírové utěrky. Osolte a opepřete. Vejce uvařte na hniličku. Oloupejte je a rozpulte. Do mísy vložte rajčata, na ně naskládejte lilky a vejce. Osolte, opepřete a posypejte paprikou a kapary.

Recepty na další pokrmy z najdete v následujících kapitolách. Pokud se chcete podívat na konkrétní pokrm, zvolte si ho v boxíku a zbytek textu se vám vůbec nezobrazí. Jestliže si chcete článek přečíst celý, postupujte po kapitolách tak, jak za sebou následují.

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Emoce v lásce bude lepší trochu krotit. Byla by chyba, kdybyste ztratili hlavu kvůli člověku, který za to nestojí. Pokud jste dlouhodobě zadaní, může se bohužel projevit pár nepříjemností…

Nejčtenější články