Okurková sezona udeřila. Zkuste okurky v polévce, salátu i s krevetami

27. 7. 2018
Okurky nemusíte jen zavařovat nebo z nich dělat salát. Mohou se stát hlavním chodem nebo i lehkou svačinkou či dokonce snídaní.

Plněné okurkové špalíčky s krevetami

Rychlé jednohubky pro návštěvu budou sklízet ovace, uvidíte!

POTŘEBUJETE (na 4 porce):

1 salátovou okurku
200 g termizovaného smetanového sýra
sůl
bílý pepř
šťávu z 1 limety
hrst piniových semínek
1/2 svazku kopru + na ozdobu
100 g drobných krevet, rozmrazených
2 lžíce másla
1 stroužek česneku
hrst piniových semínek

POSTUP:

Okurku omyjte, zbavte ji stopky, podélně přepulte a lžičkou vydlabejte semínka s měkkým středem. Termizovaný sýr vidličkou rozmačkejte s posekaným koprem, solí a pepřem. Šťávu přidávejte postupně a podle toho, jak máte ráda kyselé. Přidejte nasucho opražená a posekaná semínka a vzniklým krémem naplňte okurkové půlky. Na másle opékejte na plátky nasekaný česnek spolu s krevetami, přidejte sůl a krevetami posypejte plněné okurky nakrájené na šikmé špalíky. Každý kousek ozdobte koprem. 

TIP: Pokud máte krevety nevyloupané, oloupejte je celé až na konec ocásku, za který je můžete držet. Nezapomeňte jim vyjmout černé střívko.

Pokud hledáte i zdravé zobání, zkuste pikantní pečenou cizrnu. Podívejte se na video, jak na ni: 

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

O peníze v tomto období můžete přijít velice snadno, zvláště v případě, že vaše útraty jsou čím dál větší. Investice nemáte úplně dobře promyšlené, o většinu svých úspor můžete přijít.…

Nejčtenější články